A brit pilóta elégedett

Hamilton az elejétől hitt a sikerben

A Kanadai Nagydíj győztese, Lewis Hamilton a futamot követően köszönetet mondott az egész csapatnak, és elárulta, egy kiállással nem tudott volna végigmenni.

2012.06.11 12:00ma.hu

A McLaren pilótája a második rajtkockából indulva kezdte meg a 70 körös versenyt, és riválisaihoz, Sebastian Vettellel és Fernando Alonsóval ellentétben két kiállással teljesítette a távot. Ez a taktika győzelmet jelentett a britnek, aki pályafutása első győzelmét Montrealban aratta, összeségében pedig már harmadik alkalommal állhatott fel itt a dobogó legfelső fokára.

A wokingiak jó teljesítményt nyújtottak – már ami Hamiltont illeti, mert csapattársa, Jenson Button csupán a 16. helyen zárt –, a győztes pedig a futamot követő sajtótájékoztatón a szerelőket dicsérte.

„A csapat nagyszerű munkát végzett, hiszen a bokszkiállásokkal és a stratégiával sem voltak problémáink” – mondta boldogan a 27 éves sofőr, majd a Pirelli abroncsairól ejtett pár szót. „Meglepett, hogy milyen jól tudtam bánni a gumikkal, mert amikor menni kellett, akkor is jól működtek.”

Hamilton elsődleges célja az volt, hogy a hosszú etapon tudja tartani a tempót Alonsóval. Ez számára sikerült, majd kihajtott a bokszba egy új garnitúra gumiért, de a spanyol kint maradt a pályán. Mint később kiderült, a McLaren pilótája döntött jobban.

„Nem tudtam volna egy kiállással megcsinálni, mert akkor nagyon visszaesett volna a versenytempóm” – magyarázta. „A két kiállás volt a megfelelő, és ezzel tisztában is voltunk. Örülök a győzelemnek, és a verseny minden egyes pillanatát élveztem, amiért nagyon hálás vagyok a csapatnak. Egy percig nem gondoltam arra, hogy nem nyerhetek.”

Győzelmének köszönhetően az egyéni világbajnoki pontversenyben is átvette a vezetést Hamilton, de előnye elenyésző Alonsóhoz és Vettelhez képest. Hosszú még a szezon.

A következő Forma-1-es versenyt június 24-én rendezik Valenciában (Európa Nagydíj), és a fogadási tippek alapján Hamilton a favorit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.