Danica Patrick bemutatkozhat

Női tesztpilóta a Forma-1-ben?

Az IndyCar futamgyőztese, Danica Patrick készen áll arra, hogy bemutatkozzon a Forma-1-ben, miután a Honda Racing vezetése megerősítette, szívesen biztosítana tesztlehetőséget a hölgyversenyzőnek a közeljövőben.

2008.05.02 15:48f1vilag.hu

Patrick első futamgyőzelmét ünnepelte az amerikai szériában, amely újabb spekulációkat indított útjára jövőjével kapcsolatban. Egyes források szerint a Honda készen áll arra, hogy tesztlehetőséget biztosítson Danica számára, aki a japánok erőforrásait használja az IndyCarban. 

Patrick az Autosport magazin e heti számában elmondta, érdeklődik a Forma-1-es teszt után, de csak akkor, ha azt mindkét fél komolyan gondolja. "Minden versenyző szeretne Forma-1-es autót vezetni, ahogy én is" – mondta. "Nem hiszem, hogy bármi probléma lenne egy rendes teszttel. 2005-ben már lett volna lehetőségem néhány kört megtenni egy F1-es autóval Indianapolisban, de nemet mondtam, mert egy show része lettem volna. Egy valódi teszt viszont nagyon is érdekelne." 

A Honda Racing F1 vezérigazgatója, Nick Fry bevallotta, csapata szívesen biztosítana tesztlehetőséget Patrick számára, jóllehet ez ügyben még nem beszéltek egymással. "Egyelőre még nem beszéltünk erről, de ha Danica tesztversenyző szeretne lenni, örömmel tárgyalnánk vele erről is" – mondta Fry.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.