Spanyol Nagydíj után

Forma-1: Hatalmas bukás - stabil a finn pilóta állapota

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis biztos benne, hogy Heikki Kovalainen gond nélkül részt tud majd venni a két hét múlva megrendezésre kerülő Török Nagydíjon, miután hatalmas balesetet szenvedett a mai versenyen Barcelonában.

2008.04.28 11:40f1vilag.hu

A finn versenyző azonnal elvesztette eszméletét, miután 220 km/h-s sebességgel nyílegyenesen belefúródott a kilences kanyart szegélyező gumifalba, miután defektet kapott bal első abroncsa. A becsapódás idején nem kevesebb, mint 26G nehézségi erő hatott a versenyzőre, így nem csoda, hogy azonnal öntudatlan állapotba került. 

Kovalainen később magához tért, és még a helyszínen jelezte kezével a közönség felé, hogy rendben van. A McLaren versenyzőjét, miután kivizsgálták a pályán lévő orvosi központban, elővigyázatosságból a központi kórházba szállították további kivizsgálásra, ahol megerősítették, nincsenek sérülései. "Teljesen jól van, a vizsgálatok semmi nemű sérülést nem mutattak ki" – mondta Dennis a riportereknek a verseny után. "Fizikálisan nem sérült, sőt még agyrázkódást sem szenvedett, teljesen tiszta."

 "Egy kicsit zavart, de ez a baleset miatti kisebb trauma miatt van. Viszont nincsenek sérülései, horzsolásai és vérző sebei. Éppen ezért optimisták vagyunk, hogy rajthoz állhat a következő versenyen." 

"Nem vagyok orvos, de beszéltem az orvosunkkal a kórházban, és optimisták vagyunk, hogy versenyezhet a következő futamon, ugyanis nincsenek komolyabb sérülései"
– folytatta Dennis. Kovalainen az éjszakát megfigyelés alatt a kórházban tölti, és ha minden rendben lesz, holnap hazautazhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.