Jót tett a McLaren javuló formája

Button minél több helyen kenné az aszfaltra a Red Bull logóját

A 2009-es bajnok önbizalmának jót tett a McLaren javuló formája, arról nem is beszélve, hogy az eddig a Red Bull hazájának tartott pályákon is tartani tudják a lépést.

2011.10.12 14:18ma.hu

Jenson Button célja minél több győzelem begyűjtése még ebben az évben, és tovább szorongatni a bikák nyakát: „Úgy gondolom, hogy az autónk már pár verseny óta jó az ilyen típusú pályákon”- mondta Button a Japán Nagydíj után az f1-live.hu tudósítása szerint.

„Spa-ban az egész hétvégén nagyon erősek voltunk. Úgy tűnt, hogy az autón a középgyors és gyors kanyarokban sikerült javítanunk, legalábbis a Red Bullhoz viszonyítva, akik mindennek a mértéke voltak az ilyen kanyarokban az elmúlt évek során.”

„Most úgy tűnik, hogy szemmel láthatóan javultunk, ami jó. Az a kulcs, hogy az autónk tartani tudja a tempót az olyan pályákon, mint Suzuka és Spa. Nagyon jó menetirány, hogy a Red Bull logóját olyan pályákon tudjuk az aszfaltra kenni, mely egyértelműen az ő területük volt. Javítottunk az autón ezeken a területeken, így már tartani tudjuk a tempót velük - az olyan pályákon is, ahol a Red Bull reménytelennek tűnt.”

A McLaren remek formáján kívül a többéves szerződés is növeli Button önbizalmát, aki csak annyit mondott a kontraktusról, hogy „többről van szó, mint egy év, de kevesebb, mint tíz”: „Az ember azt gondolhatná, hogy a McLaren kevés címet nyert az elmúlt két évtizedben, de mindig harcban voltak a koronáért. Az, hogy az elmúlt két évben öt versenyt nyertem, nem túl sok. Ennek ellenére elég jó.”

„Azt kell remélnünk, hogy hamarosan minden összeáll. Mindannyian – Lewis, én, és a szerelők – tovább fejlődtünk. Részemről minden a jó irányba halad. Amikor hamarosan visszatérünk a gyárba, mindenki a következő évre fog gondolni.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.