Ne a zsírban tocsogót válasszuk!

Ne nyúlj érte: a lehető legrosszabb előételek, amit ehetsz!

Jól esik az embernek egy kis előétel, amíg nem készül el a rendelt ebéd vagy vacsora - de nem mindegy, melyiket választjuk, hiszen zsírban igen gazdagok lehetnek...

2011.05.24 10:53ma.hu - Fotó: FoodCollection - Foodpix

Ha ki is választottunk egy finom grillezett húst kevésbé hizlaló körettel, megtörténhet, hogy az előétellel agyoncsapjuk az egész igyekezetet.

Ha például zsírban sütött hagymakarikákat szolgálnak fel, csalogató külsejű mártással, nehezen tudunk ellenállni. De ha nem akarunk hízni, kénytelenek leszünk: a népszerű éttermekben felszolgált sült hagymakarikák több, mint 83 gramm zsírt tartalmaznak, vagyis 1500 kalóriát.

Fotó: FoodCollection

A spenótos-articsókás előétel hallatán nem tévesszen meg minket a spenót neve. Ez az előétel ugyanis szintén 1500 kalóriával gazdagít bennünket és 100 gramm zsírral. Egy sima spenót salátával többre megyünk!

A sütött sajtdarabkák olykor több kalóriát tartalmaznak, mint maga a főétel, ami csak ezután következik. Érzékeny gyomrúak lehet, hogy utána már a vacsorát se fogják kívánni...

Ide tartoznak a sült mozzarella-darabkák is. Melegek, hívogatóak és ízletesek, de 940 kalóriát tartalmaznak...

Fotó: FoodPix

A mini sajtburger- vagy egyéb szendvics falatkák is nagyon rossz választások. 1200 kalóriát fogyaszthatunk el velük.

Szintén hízalnak a kis töltött krumplik. Sajttal, hússal és túrókrémmel töltve csábítóak, de tele vannak egészségtelen telített zsírsavakkal. Érdemesebb helyettük töltött gombát fogyasztani!

A sült tintahalkarikák sem a legjobb választás. Köret és zsírban sütés nélkül igen, de ezek az előételek többnyire olajban sütöttek és panírban forgatottak. Egy adag 900 kalóriát is jelenthet. Egy sima rák-előétel sokkal jobb!

Talán ezek után mondani sem kell, hogy az előételnek felkínált, szósszal tálalt chips-ekkel szintén nem kellene kezdeni az étkezést. Igazi kalóriabomba!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.