Íme a szex legmeglepőbb előnye!

Vágj bele a szexbe, ha nyugtalan a lábad

Úgy tűnik, a szeretkezésnek már ismert jótékony hatásokon túl egyes kényszeres betegségek tüneteinek csökkentésében is szerepe lehet.

2011.04.14 15:00ma.hu

Amennyiben azok közé tartozunk, aki tudja: mennyire kényelmetlen, kellemetlen és frusztráló a nyugtalan láb-szindróma (Restless Leg Syndrome - RLS), amikor ellenállhatatlan késztetést érzünk a lábaink mozgatására, íme egy érdekes, de kézenfekvő megoldás a problémára.

Az orvosok sem igen tudtak megfelelő módszert a tünetek enyhítésére - eddig.

A Sleep Medicine folyóiratban közzétett tanulmány szerint ugyanis számos, RLS-szindrómában szenvedő beteg megoldást talált a szexben, vagy a maszturbációban.

A cikk szerint a megkérdezettek azt állították: a szex illetve önkielégítés nemcsak tüneteiket csökkentette, de segítette a szexuális aktust vagy maszturbációt követően a normális alvásban.

Fontos megemlíteni, hogy ez persze csak néhány eset - azonban az AOLNews szerint más orvos is számolt már be arról, hogy betegei szex után jobban érezték magukat, és a kényszeres lábmozgatás elmaradt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.