Öt nap alatt 3 kilót fogyhatunk

Ilyen is van: Étcsokival tarkított, könnyű diéta!

Ne légy éhes, de legyél elégedett, és fogyj közben - A Cinch-diéta nem nehéz, napi négyszeri étkezést, sőt egy kis darab étcsokit is megenged.

2011.03.18 14:35ma.hu

Ha belefáradtál a kalóriák számolgatásába, a gyors és hatásos diéták keresgélésébe, válaszd ezt az egyszerű módszert a fogyásra.

A Cinch-diéta elsősorban 25 éves és annál idősebb nőknek ajánlott, nagymértékben meg tudja változtatni az életünket. A diéta lényege a porciókontroll - mehet a napi négyszeri étkezés, mellé azonban naponta egy apró szelet étcsokoládé is megengedett.

Ez az étrend segíteni fog, hogy telítve érezzük magunkat, energikusak legyünk, ne legyen hiányérzetünk, és megtanuljuk kombinálni egymással az egészséges ételeket.

Első öt nap

A 30 napos Cinch-diéta egy ötnapos tervvel kezdődik, tojást, spenótot, mandulát, málnát, joghurtot és vegetáriánus ételeket tartalmaz. Attól függően, mekkora a jelenlegi súlyunk, nagyjából 3-4 kilót fogyhatunk az 5 nap alatt.

Ez a kezdeti siker azért kell, hogy a fogyókúrázó ne csüggedjen, legyen önbizalma, érezze eredményesnek magát és motiváltnak, hogy nekigyűrkőzzön a többi kiló leadásának és az életmódváltásnak.

A következő napok

A kezdeti fázist követően a diéta azt segíti, hogy a fogyókúrázó átálljon az egészséges, nyers, jelentős tápanyag-tartalmú ételekre, és hagyja el a mesterséges adalékokkal, édesítőkkel készülteket.

Sovány húsok, teljes kiőrlésű péksütemények, növényi olajok és szezonális zöldségek kerüljenek az asztalra, valamint napi egy csésze kávé. A napi négy adag étel ezekből tevődjön össze.

Tilos a vörös hús, a disznóhús, alkohol, amíg el nem érjük a kívánt súlyt. Heti 5 vegetáriánus menü is javasolt.

Kalória

Bár kalóriaszámolgatás nincs a diétában, arra ügyeljünk, hogy a kezdeti öt napban 1300, utána pedig az 1600-as kalória határt ne lépjük túl naponta. Azt se feledjük, hogy ha beiktatjuk a napirendünkbe a mozgást, sokkal hamarabb látványos eredményt érünk el.

Végül pedig három szabályt tartsunk be: felkelés után reggelizzünk, majd a napi ételadagokat 3-5 óránként fogyasszuk, így a vércukrunk is rendben lesz, az anyagcserénket pedig felpörgetjük.

A megengedett ételek közül mindegyikből fogyasszunk a nap folyamán: fehérjét, teljes kiőrlésű gabonát, zöldséget és növényi olajakat is.

Fogyasszunk minél több gyümölcsöt, az ételek készítésekor pedig ne hagyjuk ki a citrusféléket, gyógynövényeket, az ecetet, a fűszereket, a paprikát, melyek ízesítésnek kiválóak, és nem hizlalnak!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.