A nagy szerelem csak kevés ideig tart

Rajtunk múlik: a 3. évben hanyatlásnak indul a szerelem?

Egy 2000-es brit felmérés adatai szerint a szenvedély és a románc körülbelül három év után kezd alábbhagyni egy kapcsolatban, ezért a kritikus hetedik évet lehet hogy hamarosan felváltja a kritikus harmadik év.

2011.03.18 08:25medipress.hu

A felmérések szerint három évvel a kapcsolatok kezdete után a szerelmesek szexuális étvágya csökken és szenvedélyük is elapad.

Az adatok szerint három év után a kicsinyes viták is megszaporodnak. Szakértők szerint ennek a jelenségnek az oka a modern stresszes életvitelben keresendő.

A napi munkahelyi és pénzügyi problémák gyakran teljes egészében felőrlik a szerelmi életet, mert sokan egyáltalán nem tudnak időt szakítani párjukra.

Néhányan még szabadságukat is párjuktól távol töltik, hogy visszahozzák a szerelmi kapcsolat varázsát.

A pénzügyi gondok, a késői munka, az alkoholfogyasztás, a túlsúly, a horkolás, az elégtelen higiénia, valamint az ajándékok és meglepetések hiánya is mind nagyban hozzájárulnak a szerelmi kapcsolatok hanyatlásához.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.