Az örök szerelem tényleg létezik

Szenvedély: van, akiknél nem múlik...

Amikor két ember egymásba szeret, még elhiszik, hogy a szenvedély és a tüzes érzelmek örökre megmaradnak.

2011.01.27 15:00medipress.hu

Az élet azonban másképpen működik: a házasságokban az együtt töltött évek, a mindennapi a rutin, a házimunka és a gyermeknevelés nehézségei megölik a fiatalkori szenvedélyt.

A kutatóknak azonban sikerült bebizonyítaniuk, hogy egyes házaspárok még ezek után is ugyanúgy szeretik egymást, mint kapcsolatuk elején.

A szakemberek agyi képalkotó vizsgálatok segítségével megfigyelték, hogy vannak olyan párok, akik évtizedek után is ugyanolyan szenvedélyt éreznek párjuk jelenlétében, mint az első napon.

Agyuknak egy bizonyos részében ugyanis olyan intenzív folyamatok voltak kimutathatóak, ha a másik fényképére néztek, mint a friss szerelmesek esetében – írja a Social Cognitive and Affective Neuroscience.

A vizsgálatban részt vevő párok nem csak boldog házasságban éltek: egyenesen képtelenek voltak elengedni egymás kezét akár egyetlen pillanatra is, hiába voltak már akár több mint 20 éve házasok – mondta Arthur Aaron professzor.

A tanulmány résztvevői elmondták: egyenesen őrületbe kergetik a barátaikat azzal, hogy még mindig úgy viselkednek, mint a szerelmes tinédzserek.

A szakértők sokáig azt hitték, hogy ez a viselkedés csak a látszat, valódi érzelmek nélkül, a vizsgálatokból azonban egyértelműen kiderült, hogy ezek a párok még mindig valóban majdnem megőrülnek egymásért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.