Ízletes ebédek, amelyekkel fogyhatsz

Próbáld meg tartani: 400 kalória naponta!

Egyél, amit szeretsz, de szerezd meg és tartsd meg az álomsúlyod! Íme néhány ebéd ötlet, amellyel elérheted, hogy csupán 400 kalóriát fogyassz.

2011.03.16 11:00ma.hu

Ki ne vágyna arra, hogy könnyen, gyorsan faragjon le kalóriákat étrendjéből anélkül, hogy koplalnia kelljen? Pedig nagyon is lehetséges, csupán meg kell válogatni, mit eszünk meg a finomságok közül. Válogassunk össze egészséges ételeket, és csak nem hizlaló dolgokkal ízesítsük.

Néhány porció-trükkel elérhetjük az álomsúlyt! Könnyen és egyszerűen ledobhatunk vele pár kilót.

Íme néhány, mindössze 400 kalóriás, finom ételekből álló ebéd ötlet. Amit mindenképp érdemes megtenni: készítsük el előző este az ebédünket, hogy egy dobozban a munkahelyre is bevihessük, és ne a menzán kezdjünk válogatni, miből is ehetnénk.

Grillezett húsok, egytálételek, kevés fűszer

Talán nem is hinnéd, de egy paprikafőzelék, vagy egy bárányhúsos egytálétel nem hizlal. A bárány-kebab elkészítéséhez például elég 10 deka bárányhús, egy hagyma, hat-hét gomba, ugyanennyi kisméretű paradicsom, egy barack.

A hozzávalókat összevágva összedobjuk, a bárányhúst pedig nyársra húzzuk, és roston megsütjük vagy grillezzük - a zöldségeket és a gyümölcsöt a nyársra a húsdarabok mellé húzogatjuk.

Marhahússal is készíthetünk ízletes ebédnek valót - 10 deka marhahús szükséges hozzá darálva, paprikából 25 deka, répából 15 deka. Vegyünk két paradicsomot, egy evőkanál tejszínt, egy-egy kávéskanállal szükségünk lesz majorannára, szurokfűre és lestyánra is.

A zöldségeket kockázzuk fel. A marhahúst zsír nélkül kell grillezni - a serpenyőben megpirítás után adjuk hozzá az előzőleg megpárolt paprikát, a répát és a paradicsomot. Forraljuk fel az egészet, majd jöhetnek a zöldségek - a végén pedig keverjük bele a tejszínt.

Gombás finomság

Íme egy remek gombás étel: spenótból 15 deka, 12 nagyobb fej gomba, két paradicsom, és 15 deka mozzarella kell hozzá. Szükséges az elkészítéséhez egy evőkanál vaj is, melyet felolvasztunk.

Egy kevés sóval, 1 teáskanál bazsalikommal, valamint egy kevés őrölt fekete borssal ízesítjük. A sütőt elő kell melegíteni, 180 fokra. A spenót levét nyomjuk ki és a fél adagot vágjuk apróra, majd keverjük össze bazsalikommal, adjuk hozzá a mozzarellát és a borsot.

A gombákat tisztítsuk meg, kenjük meg olvasztott vajjal. Majd fejjel lefelé álltsuk őket kiolajozott fóliára, és töltsük a gombákba a spenótot, két kanállal mehet mindegyikbe. A paradicsomkockákat tegyük rájuk, majd sózzuk meg az egészet. Sütőben negyed órát érdemes sütni, grillezni 4 percig kell.

Fantáziadús zöldséges ételek

Van, amelyik zöldséget szeretjük nyersen, másokat azonban nehezen lehetne leerőltetni a torkunkon.

Egy vegyes salátát nagyon ízletesen is el lehet készíteni: egy fej saláta, egy paradicsom, paprika, egy vöröshagyma, egy kígyóuborka szükséges hozzá, valamint só, bors és ecet. Karikákra, illetve kockákra vágjuk a zöldségeket, és összekeverjük egy nagyméretű tálban. Ízesítsük sóval és borssal, de egy kis sajt is kerülhet bele a zsírszegény fajtákból, vagy akár juhtúró is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.