A férfiak inkább csendben végighallgatnak

A szeretsz?-től a nem figyelsz rám!-ig: 8 dolog, amit a pasikról tudni szeretnél!

Nem könnyű egy férfit rábírni, hogy az érzéseiről beszéljen - ha valamit szeretnénk kiszedni belőlük, több értelme van közvetve feltenni a kérdéseket.

2011.03.03 10:50ma.hu

A pasik általában nem szeretnek beszélni érzésekről. Sokszor zavarba jönnek, és valamilyen hátsó szándékot keresnek mögötte, ha a kedvesük direkt kérdésekkel fordul hozzájuk. De mégis, hogyan kérdezzünk?

Egyszerűbb, ha olyasmiről beszéltetjük a férfit, aminek köze van a kérdésünkhöz. A "szeretsz?" típusú bekérdezésektől a legtöbbjüknek borsózik a háta.

Ha a hozzánk fűződő érzéseit szeretnénk megtudni, inkább beszéltessük arról, mit csinálna szívesen velünk egy romantikus hétvégén, mit gondolt, amikor először találkoztunk egymással. A válaszaiból ki fog derülni, hogyan érez irántad és közelebb kerülhettek egymáshoz.

Szó helyett cselekvés

Amikor egy pasi ki akarja mutatni, hogy szereti a másikat, ezt sok esetben nem mondja, inkább cselekvéssel bizonyítja. Apróságokat vesz figyelmességképpen, segít a ház körüli munkákban, kiviszi a szemete, egyszóval tetteivel jelzi, neki fontos, hogy te jól érezd magad.

Aki egyszer elkötelezte magát...


Sok férfi fél tőle, hogy elkötelezze magát. Ám ha megtette, komolyan veszi a dolgot és igyekszik mindent megtenni, hogy a házasság tartós és boldog legyen. Egy felmérés szerint, melyben jelenleg házas férfiakat kérdeztek meg, kiderült: 90 százalékuk ugyanazt a nőt venné el feleségül, akivel most él.

"Hallod egyáltalán?"


A nők sok esetben sérelmezik, amikor a férfi csak félszavakban, vagy egyáltalán nem reagál mondandójukra. Nem újdonság, de ők ilyenek - nem tartják szükségesnek állandóan megerősíteni a párjukat arról, hogy igenis hallják, amit mond vagy mesél. Szeretik csendben hallgatni a másikat, ám ez nem jelenti azt, hogy nem is figyeltek rá.

A sport közelebb hoz?

A pasik nagy része szeret sportolni. Azt azonban zokon tudják venni, ha párjuk nem partner ebben - egy közös hobbihoz hasonlóan a közös sport tevékenység, legyen az futás, squash vagy túrázás -, a pasik szerint ugyanis ez közelebb hoz két embert egymáshoz.

Szeret egyedül lenni?

Bizony, bizony, attól, hogy párkapcsolatban élünk, még szükség van olykor egy kis magányra is. Vannak hölgyek, akik ezt nehezen értik meg. Pedig nekik sem árt néha az egyedüllét, amikor magukra figyelnek, elmennek a kozmetikushoz, olvasnak valamit, kávéznak egyet a barátnőikkel.

A férfiak is igénylik a magányt olykor, nem kell rajta megsértődni, nem azt jelenti, hogy nem szeretnek minket eléggé. Arról nem beszélve, hogy a külön töltött idő csak erősíti a kapcsolatot. Sokszor éppen az nem használ, ha a páros tagjai szinte állandóan együtt vannak!

Az apjuktól tanulnak

A nézd meg az anyját, vedd el a lányát című mondás a férfiaknál is igaz lehet - vélik szakértők. Ha tudni akarjuk, hogyan viselkedik majd párunk egy hosszútávú kapcsolatban, nézzünk meg, milyen mintát láthatott az édesapjától.

Vannak kirívó esetek, amikor a fiú és az apa egyáltalán nem hasonlít egymásra, de sok férfira igaz, hogy a családfő szerepet az édesapjától tanulja, az ő módszereit tartja helyesnek.

Már rég elfelejtette

A pasik sokkal gyorsabban képesek túltenni magukat problémákon, összevitázásokon, mint a nők. Így aztán azon nem kell csodálkozni, ha eszünkbe jut az előző esti vitánkról beszélni, ám arra a párunk már alig emlékszik. Hogy mi váltotta ki a vitát, arra meg végképp nem.

Utalások

A férfiak nem értenek az utalásokból, célzásokból. Sok nő nehezen tolerálja, ha a párja nem tud olvasni az arcából. Ha valamit jelezni szeretnénk neki, inkább mondjuk el konkrétan, miről van szó!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.