A pasik csak úgy ölik a spermáikat

Megóvják a férfiak saját nemi szervüket?

A spermát károsító szerek gyakorlatilag mindenütt felfedezhetőek. Zuhanyzás alatt bejutnak a bőrödbe, beszivárognak a szervezetedbe, miközben a boltban sorba állsz, vagy egészen egyszerűen a mindennapi ételeinkkel kerülnek szervezetünkbe.

2011.02.02 08:00kamaszpanasz.hu

A legtöbb hétköznapi kémiai anyag tizedeli általában a spermák számát, sőt egy részük - kis mértékben ugyan - de beleszól a sperma DNS-ébe is.

A legtöbbjük mozgási problémákat okoz, így a sperma nem tud elég gyorsan úszni. Hallottál már arról, hogy a keskeny bicikliülések erekciós diszfunkciókat okozhatnak, vagy arról, hogy a különféle antidepresszánsoknak kapcsolatban lehetnek a sperma minőségi romlásával.

Más hétköznapi hobbik is tudnak spermagyilkos módjára viselkedni.

Ha egyszer megérted, hogy pontosan melyik termékek és mennyi egyszerű anyag van, amely káros a termékenyítőképességre nézve, akkor könnyen megértheted azt is, hogy miért állnak tömött sorok a mesterséges megtermékenyítést végző klinikákon.

A jó hír az, hogy eme kemikáliák elkerülése sokkal egyszerűbb, mint hinnéd.

Most pedig lássuk a listát!

Hányszor, de hányszor kerül csak egyetlen napunk során a kezünkbe egy blokk: a reggeli kávé, a tankolás, a nagy bevásárlás, az esti mozi vagy a vacsora után.

A tranzakciók folyamata végtelen. A probléma pedig ott kezdődik, hogy ma a blokkok 40%-a egy hormon-roncsoló anyaggal BPA-val van borítva. Ez az anyag pedig sokszor felelős megtermékenyítési és szívproblémák miatt is.

Egy frissen készült tanulmányban ez be is bizonyosodott, ugyanis azok a férfiak, akik nagyobb BPA-szinttel rendelkeztek a vizeletükben, sokkal kevésbé voltak életképesek a spermáik, mint az alacsonyabb szinttel rendelkezőké.

Védd magad:


Egyenlőre nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy ha csak blokkokat fogsz, meddő lehetsz, de miért kockáztatnál? Manapság már több boltban lehet elektronikus számlát kérni, így ahol megvalósítható, használd ki a lehetőséget! Ha azonban ez nem megvalósítható, csak a tárolás módján kell változtatnod.

A blokkot vásárlás után rakd egy borítékba vagy egy mappába, ne pedig a pénztárcádba, ahol szinte mindig érintkeznél vele. A környezeted is óvd!

Ne dobd újrahasznosítható szemetesekbe a blokkokat!

A BPA ugyanis szennyezheti a vizet és az újrahasznosításra váró papírt is!

Konzerv kaják

A legtöbb kutató azt gondolja, hogy a BPA legnagyobb forrása az élelmiszerek csomagolása. Ez igaz is.

A konzerves ételek valójában tökéletesen alkalmasak lennének a fogyasztásra, viszont a csomagolás során a konzervben található kemikáliák egyenesen az ételbe vándorolnak. A savas konzervkaják, mint például a paradicsomszószok, vagy a különféle mártások komoly BPA fertőzés gyanúját vethetik fel.

Védd magad:

Válassz friss, vagy fagyasztott ételeket, amikor csak lehetséges! Ha pedig különféle szószokra van szükséged, válaszd az üveges kiszereléseket!

Szex játékok


Nem azt mondom, hogy dobd ki az összes szex játékarzenálod, de a legjobb, ha kerülitek a különféle vibrátorokat és az olyan női vagy férfi segédeszközöket, amelyek vinilt tartalmaznak.

Védd magad:

Biztonságosan fűszerezd meg a szexuális életed! Vásárolj zöld előjáték szereket, például magas minőségű szilikonból vagy esetlegesen üvegből készült játékokat!

A mérgező zuhany

A ftalátok sajnos nem csak a szex játékok velejárói. Megtalálhatóak ugyanúgy a samponokban, szappanokban, különféle tisztítókban és még a vinilből készült zuhanyzó függönyben is. (Nem tapasztaltad, hogy mikor először felakasztottad a függönyt, utána komoly fejfájásod lett?)

A zuhanyzás hője pedig csak megkönnyíti a különféle kemikáliák kijutását!

Védd magad:

Használj egyszerű, és bio samponokat, például gyógynövényekből készült termékeket. Ezek - bár legtöbbjük gyerek sampon - ugyanúgy elvégzik a munkát, és teljesen ftalát-mentesek. Ha lehetséges próbálj meg óvakodni a túlzott illatbombáktól, illatos szappanoktól, samponoktól.

A függöny problémáját pedig old meg azzal, hogy befektetsz egy kender függönybe, ahelyett, hogy kéthavonta új vinil függönyt vennél.

A permetezett termékek

A peszticideket arra tervezték, hogy a kártevőket elpusztítsák. Ennek a célnak természetesen tökéletesen megfelelnek, viszont a probléma igazából ott kezdődik, hogy a peszticidek nem tesznek különbséget a te tested és egy kártevő féreg között.

Védd magad:

Sokat segíthet, ha mindig megmosod a zöldségeket, gyümölcsöket, amiket vásárolsz. A peszticidek azonban nem csak az ételen, hanem az ételben is felbukkanhatnak, így ha teheted, vásárolj természetes, organikus és bio ételeket.

Ha teheted, készítsd el saját biokertészetedet.

A fűtött autóülések

Talán kevés kényelmesebb dolog van annál, hogy hideg téli reggeleken, vagy estéken, a meleg autóülésbe beleülve kell vezetnünk. Azonban mindennek ára van, mivel a fűtött autóülés a heréinket sínylik meg. Ezáltal a megtermékenyítő-képességünk is veszélybe kerülhet.

A tartós meleg az ülésen, vagy egy padon, vagy akár egy kád vízben is elég ahhoz, hogy kellőképpen megváltoztassa a herezacskó hőmérsékletét, ezzel pedig kevesebb spermát fog termelni.

Védd magad:

A megoldás egyszerű. A normális fűtés, sehogyan sem befolyásolja a herezacskó hőmérsékletét. Így ha fázol, a legjobb, ha felcsavarod a fűtést és hagyod, hogy a meleg szétáradjon az autóba.

Fertőzött halak

A PCB-k olyan kémiai anyagok, melyek használata széles körben elterjedt a villamosenergia-iparban. Az anyagokat egyébként már betiltották, azonban még a környezetben megtalálhatóak legtöbbször.

Halakkal érintkeznek, így a bennük találhatóak meg leginkább ezek a veszélyes vegyületek.

Ha esetleg halászattal, vagy horgászattal foglalkozol, nem kell feladnod az egész zsákmányt, egyszerűen csak győződj meg arról, hogy az általad horgászott, vagy halászott víz tiszta, így minimalizálhatod a spermakárosító PCB-k szervezetedbe való bejutását.

Védd magad:

Ha halra vágysz, és nincs a közelben „tiszta” tó ahol horgászhatnál, a legjobb, ha alaszkai, vagy északi lazacot választasz.

Ezek ugyanis olyan helyeken élnek, ahol kevés esélyük van arra, hogy ilyen anyagokkal találkozzanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.