Van, aki fantáziáit sem tartja helyénvalónak...

Biztos, hogy ez normális? - Párok kérdései a szexről

Milyen kérdések fordulnak meg egy, hosszabb ideje együtt levő pár tagjainak fejében? Mi az, ami leginkább foglalkoztatja őket a szexszel kapcsolatban?

2011.02.25 16:50napidoktor.hu

Mi a teendő, ha megcsaltam/megcsaltak?

Bár ebben sokan kételkednek, van mód a félresiklott kapcsolatok megmentésére. Ha csupán, „véletlen” egyszeri félrelépésről van szó, és szó sincs róla, hogy el szeretnénk hagyni a partnerünket, az első és legfontosabb szabály: iktassuk ki az ex-szeretőt!

Meg kell vele szakítani minden kapcsolatot. Legyünk párunkkal őszinték a félrelépést illetően, de túl sok részletet ne tukmáljunk rá! Olykor érdemes terapeuta segítségét is igénybe venni. Segíthet rájönni arra, mi vezetett a félrelépéshez és hogyan építsük újjá kapcsolatunkat.

Az is normálisnak számít, ha a megbántott fél naponta sírva fakad, netán arra van szüksége, hogy kiabáljon, kicsit kiszellőztesse a fejét, vagy a másik orra alá dörzsölje, mit tett. Erre azonban ne szánjunk túl sok időt - maximum 10 percet naponta...Igyekezzünk ne a múltra koncentrálni, hanem a - még mindig közös - jövőre. Arra szükség van, hogy a megcsalt fél feldolgozza a történteket, általában fél év alatt gyógyul be a seb.

Hasznos fantáziák

Felrázólag hathat a kapcsolatra a korábban titokban tartott fantáziák megosztása egymással. Akár rendszert is csinálhatunk belőle, hogy leírjuk azokat egymásnak, majd pedig este a hálószobában elővesszük a feljegyzetteket. Különösen azok próbálják ki, akik kezdik unalmasnak, laposnak érezni együttléteiket - valóban működik!

Talán furcsán hangzik, de a különféle jelmezek felöltése sem egy utolsó ötlet, sőt! Van, aki hercegnőnek öltözve vagy Zorró álarcban dobta fel az ágytornát a kedvesével - árulja el dr. Laura Berman.

Na, de mikor? Sok elfoglalt, túlterhelt pár számára okoz gondot, hogy egyszerűen nem tudnak időt szakítani a nyugodt együttlétre. Azt azonban mindannyiuknak számításba kell venni, hogy enélkül a házasság elszürkülhet, kiüresedhet. Időt tehát muszáj hagyni a szexre!

A házasságot is ápolni kell, szükség van az odafigyelésre. Ne várjunk arra, hogy majdcsak lesz időnk, teremtsünk rá!

Lopjunk időt valami egyéb aktivitásból - legyen egy nap legalább a héten, amikor szervezünk magunknak egy esti randit, és csak vészhelyzetben mondjuk le azt. Tanuljunk meg nemet is mondani olyasmire, amit nem a legszükségesebb azonnal elvégezni. Jobb egy halom piszkos zokni, mint egy tönkrement házasság....

Hogy unalmas se legyen...


A hosszú ideje együtt levő párok sokszor találják unalmasnak a szexuális életüket. Ez valahol természetes folyamat, de munkálkodni kell azon, hogy feldobjuk mindig valamivel. Frissítsük fel, tegyük izgalmassá! Olyasmivel, ami nem megszokott, ami furcsa, izgató. Legyünk kezdeményezők!

Például, amikor a párunk belép a szobába, indítsunk valami vadonatúj pozícióval, vagy egy szenvedélyes csókkal! Küldjünk napközben e-mailben vagy sms-ben provokatív, csábító, izgató üzeneteket! Alig várjuk majd, hogy otthon találkozzunk.

Szervezzünk titkos találkákat, foglaljunk le szobát egy estére egy szállodában, vagy varázsoljuk meghitt találkahellyé a hálószobát! Fedezzünk fel új helyeket a szexre, legyünk bevállalósak, merészek, engedjük el magunkat - igazán megéri!

prev[2/2]
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.