A szelet csoki vetekszik a magokkal!

Butaság, hogy a magvaktól nem lehet hízni

Elterjedt tévhit, hogy magvak fogyasztásával kevesebb kalóriát viszünk a szervezetünkbe, mint mondjuk egy szelet csokival.

2011.02.25 12:57medipress.hu

Széles körben elterjedt a nézet, miszerint a magvak fogyasztásával kevesebb kalóriát viszünk a szervezetünkbe, mint mondjuk egy szelet csokoládéval.

A magvakat fogyasztó, fogyni kívánók számára rossz hírrel szolgáltak amerikai kutatók.

A magvak, szárított gyümölcsök nassolása ugyanis inkább gyarapítja a testsúlyunkat, mintsem meggátolná a plusz kilók felszedését.

Az ok abban keresendő, hogy a mogyoró- és diófélék gyakran már egészségtelen mennyiségű telített zsírt tartalmaznak, míg a szárított gyümölcsökben pedig a cukortartalom kifejezetten magas.

Még a kifejezetten egészségesnek gondolt tökmag és szezámmag is nagy arányban tartalmaz telített zsírokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.