Életöröm és energia

Tuti biztos tipp az egészséges fogyáshoz

Egyedi kezdeményezéssel rukkolt elő egy gasztroblogger és szakács, valamint egy aikido-edző: négy hét alatt finom olasz ételekkel és sok mozgással lefogyasztják és újra energetizálják a hozzájuk jelentkezőt.

2011.02.18 10:25ma.hu

A két fiatalember Dolce Vita-menünek nevezte el a programot. Chef Karak, azaz Karakas Norbert elhatározta: egy hónap alatt megmutatja bárkinek, hogy az olaszok mindig mosolyognak, gyönyörűek és nincsenek elhízva. A Dolce Vita-menü tartalmaz napi két fogást (amelyet házhoz visznek), de a programban résztvevők útmutatót is kapnak ahhoz, hogy mit és mikor érdemes enni, hogy úgy éljünk, mint egy energikus olasz.

– Az ételek összeállításánál két fontos szempont volt: az egyik, hogy bemutassam az olasz konyha egyszerűségét, ami mindezek ellenére nagyon sokszínű és minden napra olyan ételeket válasszak melyek nem túl leterhelők, de nem nélkülöznek semmiféle alkotóelemet – mondta chef Karak a menüről.

Hozzátette: az összeállított menüben megfelelő arányban szerepel fehérje és szénhidrát.

– Nem hiszem, hogy a szénhidrátot mellőznünk kell csupán arra kell figyelni, hogy annak jó szénhidrátnak kell lenni, amit a szervezetünk felhasznál – mondta a séf.

A menüt megrendelők egészségét Csák Gergely aikido-mester is garantálja.

– Az aikido egy japán harcművészet, amelyet sokféleképp használhatunk. Ebben a programban olyan gyakorlatokat állítottam össze, amelyek megdolgoztatják a szívet és a tüdőt – mondta az oktató.


A mester közölte: a speciális edzésprogram kifejezetten arra irányul, hogy átmozgassa a megmerevedett izmokat, ellazítsa és újra energiával töltse fel a résztvevőket.

– Ez nem az önvédelemről, vagy a fekvőtámaszokról szól – nyugtatott meg bennünket az edző.

A fiatalemberek szerint a programban résztvevők egy hónap alatt garantáltan lefogynak és feltöltődnek.

Dolce vita-menü

Minestrone
Grillezett sertéspecsenye

Pappa al pomodoro
Sültek vegyesen

Ribolitta tonhalfasírt chilis paradicsomszósszal
Altamurai borsóleves

Borsos marharagu vadász módra
Szicíliai homárleves

Risotto bianco con pesto
Risotto ai frutti di mare

Sertésborda zsályával
Karfiolos risotto

Fokhagymás marhasült rozmaringgal és rókagombával
Lencseleves olasz módra

Rizottó sült gombával és petrezselyemmel
Édesköményes rizotto ricottával és chilivel

Töltött báránycomb olajbogyóval és zöldfűszerekkel
Capri saláta Padlizsánparmiggiana

info és megrendelés:
chefkarak@gmail.com

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.