Tökéletes tésztaleves horribilis áron

Háromnapos leves - tányéronként húszezerért

Húszezer forintnyi jenért árul egy japán vendéglős egyetlen tányér levest, amely három napon át készül.

2010.02.18 12:33MTI

Nem azért tart ilyen sokáig, mert rendkívül lassú a személyzet, hanem, mert igazi ínyencséggé javította fel az amúgy Japánban közönséges tésztalevest. Az árat megfelelőnek tartja, mert - mint mondta - 25 évnyi tapasztalatát, szaktudását sűrítette egyetlen csészébe.

Az utcai árusoknál a leves "mezei" változata 1900 forintnyi jenért kapható. Abban viszont messze nem olyan hozzávalók kerülnek, mint 20 ezer forintosba. Akadnak rá vendégek.

Az egyik szerint megéri a leves a pénzét. "Természetesen drága, de néha jobb ezért adni ebben az étteremben 110 dollárt egyszer, mint 10 dollárt másutt tizenegyszer" - idézte a 49 éves férfit a Reuters.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.