Garnélás tészta kiváló fűszerekkel

Gasztro élmény kirándulás: érezze az óceán csókját!

Hogy mi az az óceán csókja? - A garnélás tészta fokhagymával és petrezselyemmel olyan különleges élmény, amelyet nem lehet kihagyni...

2010.11.23 16:00Bistro Bazaar

Az óceán csókja: Garnélás tészta fokhagymával és petrezselyemmel

Hozzávalók: vaj, oliva olaj, 4 tk darált fokhagyma, 10-12 óriás garnéla, só,
bors, petrezselyemzöld, reszelt citromhéj, egy fél lime leve.

Fotó: Bistro Bazaar

Elkészítése:

A serpenyőben vajat és olivaolajat hevítunk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vagy passzírozott fokhagymát és fél percig a vajon futtatjuk. Ezután mehet bele a garnéla, só, bors majd öt percig gyakran keverve sütjük.

Levesszük a tűzről, belekeverjük a reszelt citromhéjat, ráöntjük a fél lime levét, megszórjuk petrezselyemzölddel és tetszés szerinti tésztára tálaljuk.

Mészáros Gabriella, borakadémikus /Borkollégium/ ajánlata:

"Számomra nem tűnik elvetendőnek egy vadnak tűnő ötlet, nevezetesen tokaji hárslevelű pici maradékcukorral. Amire itt szükségünk van, az két dolog: sav és a garnéla finoman édeskés kontúrjai miatt leheletnyi cukor. Felfoghatjuk a fogást a könnyedség oldaláról is, ebben az esetben teljesen száraz pezsgő jöhet, például a Törley brut nature tétele. Törley nyers pezsgő, a másik pedig Tokaj Nobilis Hárslevelű 2008..."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.