Javítsd az önbecsülésedet!

5 mód a féltékenység kivédésére

Zavar, ha megnézi a barátodat vagy barátnődet a többi ember? Ki nem állhatod, amikor a kedvesed a volt párjáról beszél? Ha a válaszod igen, akkor nagyon úgy fest, hogy féltékeny vagy.

2011.02.03 15:00kamaszpanasz.hu

Ha valami butaságot csinálsz – mint például megvádolod a barátodat vagy a barátnődet, vagy kirúgod a volt párját – te fogod hordani a nadrágot.

Íme, 5 mód arra, hogyan védjük ki a féltékeny gondolatokat:


1. Fel kell ismerni, hogy miért vagy féltékeny

Az emberek ritkán keresik a módját annak, hogy féltékennyé tegyenek. Ehelyett, a féltékenység a kapcsolatokban, önmagad- vagy a kapcsolatod bizonytalanságából fakad.

Ha úgy érzed, hogy pang a féltékenység, akkor próbáld meg kitalálni mi az igazi gyökere.

Valószínű, hogy meg fogod találni a megoldást a problémára, ami magába foglalja azt, hogy inkább magadon változtass, mint sem a barátnődet vagy az őt körülvevő emberek viselkedésén.

2. Javítsd az önbecsülésedet

A magabiztos emberek nem féltékenyek, mert tudják, hogy nincs okuk rá. Adj magadnak egy kis időt minden nap, és csinálj olyan dolgokat, amik jó érzéssel töltenek el magadról.

Amikor bizonytalan gondolatok jönnek elő a fejedben, próbáld meg eltávolítani, másra gondolni. Apránként a magabiztosságod fel fog épülni, és akkor kevesebbet fog érdekelni, hogy mások mit gondolnak.

3. Hagyj fel az összehasonlításokkal

Valószínűleg csábít az is, hogy összehasonlítsd magad más lányokkal/fiúkkal a barátod/barátnőd életében, és kettős ellenőrzést tartasz, hogy biztossá tedd a barátodat abban, hogy te szebb és dögösebb vagy, mint ők. Vágd ki magad ebből!

Amikor az emberek társat keresnek, nem tudnak összehasonlítani. Nem számít, hogy a barátod volt barátnői és a lány barátai hogyan néznek ki, mert neki úgy tetszel, ahogy vagy.

4. Helyezd magad más emberek helyébe

Ha barátnődnek van volt barátja, aki vissza akarja kapni őt, akkor gondolj bele, hogyan éreznéd magad a helyében: talán kicsit reménytelenül és depressziósan.

Több okod van arra, hogy rosszul érezd magad miatta, mint hogy dühös légy rá.

5. Emlékezz vissza, hogy a féltékenységed nem segített semmin


Valójában, a féltékenység a kapcsolatokban csak rossz dolgokra képes – különösen, ha ez megváltoztatja a viselkedésedet a barátoddal vagy a barátnőddel.

Miért rontanál el egy teljesen jó kapcsolatot negatív gondolatokkal? Légy pozitív!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.