Kényes kérdés a fiatal pároknál

Mindenki másképp értelmezi a monogámiát

Egy fiatal házaspárok körében végzett új tanulmány szerint sokuk számára a monogámia "komplikált" témának számít.

2011.02.02 09:00medipress.hu

„A párok nagyon nehezen nyílnak meg a témával kapcsolatban, nehezükre esik beszélni a monogámiáról, és gondolom ez fiatalabb korban még inkább jellemző” – idézi Jocelyn Warrent, az Oregoni Egyetem munkatársát a Live Science.

A fiatal párok közti monogám kapcsolatokat vizsgáló tanulmányt 434 házas, és nem házas 18–25 éves pár részvételével végezték.

Az eredményekből kiderül, hogy a pároknak 40%-ban eltérő véleményük volt a hűség és a monogámia fogalmáról, ráadásul a pároknak, akik egyébként egyetértettek a monogámia kérdésében, körülbelül 30%-a állította, hogy már megcsalta a partnerét.

Marie Harvey, a kutatócsoport egyik tagja azt tanácsolja a monogám kapcsolatban, vagy házasságban élő pároknak, hogy védekezzenek szex közben.

Hiába hiszi sok fiatal, hogy monogám kapcsolatban él partnerével, valójában a családi állapotuk sok esetben „komplikált”.

A tanulmányt a Journal of Sex Research című lapban publikálták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.