Nehéz elviselni az intimitás hiányát

Megvonás vagy megőrülés? Kell a szex a VV4-ben?

Vajon, milyen következményekkel jár, ha tartósan elesünk a "lehetőségtől", hogy szexuális életet éljünk? Mi a helyzet a VV4 lakóival? Ők hogyan viselik a megvonást?

2011.01.25 13:13napidoktor.hu

A szex az életünk része, olyan természetes dolog, mint enni-inni vagy levegőt venni. Az egészséges és teljes élet elengedhetetlen kelléke.

Bizonyos esetekben, viszont az önmegtartóztatás az egyetlen lehetőségünk. Nincsenek ezzel másképp a VV4 bentlakói sem.

Akinek kint maradta a párja, szerelme talán könnyebb helyzetben van, hiszen van mihez tartsa magát. Akinek nincs barátja, barátnője akár hajlana is arra, hogy szexuális aktust folytasson, de ha nincs kivel, ugyanúgy frusztrálódik, mint a többiek.

Az eddigiek szerint Giginek és Jerzynek van a legtöbb esélye arra, hogy kielégítsék a vágyaikat, ha csak nem tették már meg a romantikus szállodai éjszakájuk alkalmával.

A ma.hu partnere a napidoktor.hu Dr. Rusz Edit szexuálpszichológust kérdezte arról, hogy milyen is lehet, ha szex nélkül kell léteznünk.

Milyen frusztrációk alakulhatnak ki a szex megvonása kapcsán?

Maga a szituáció - összezárva több hónapon keresztül - eleve egy frusztrált helyzet, de viselkedni kell, és így másképp kell a felgyülemlett feszültséget kioldani magukból.

Mik az általános reakciók erre a problémára, mennyire egyén-, személyiségfüggő, hogy ki hogyan reagál erre a helyzetre?

A szex megvonása okozhat agresszívabb viselkedést, de nyilván kontrolláltan, hisz ország-világ előtt viselkedniük kell. Felléphet hangulatzavar, bizonytalanság a helyzetek áttekintésében. Mindenképp nehéz a több irányból elvárt viselkedés megjelenítése.

A közvetlen környezetnek is meg kell felelni, a TV stábnak is, a családtagoknak – ha kint, ha bent van, vannak – és az egész ország nézőinek. A személyiség és az önismeret, önfegyelem segíthet ezeket a nehezebb szituációkat jól kezelni.

Milyen eltérő reakciókat produkálhatnak a bentlakók?

Miután a résztvevőkben eleve van egy egészsége exhibicionizmus, sikervágy, ezért az önkontrollal – tartózkodás a szextől – a stresszes helyzetek kezelhetők.

A pozitív és negatív hatásnak is kell működnie, hogy "kibírja" az egyén a rá nehezedő nyomást. Úgy gondolom, a villán belül többnyire nem működik a "csorda-szellem".

Ha te úgy én is úgy, ha te nem akkor én sem taktika nem működik. A rivalizálás más célból – minél tovább bent maradni – történik.

Ha valakik megtörik a jeget, akkor a többiek is jobban hajlanak arra, hogy szexuális életet éljenek?


A szex főleg – és ez így helyes - kokettálás, játszma szintjén elindul csak el, de ez elég arra, hogy felspanolja az érzékeket. A beteljesülés azonban nem történik meg, mert ez egy még nehezebben kezelhető helyzetet hozna létre az összekovácsolódni vágyó tagok között.

A villában a szerepjáték mozgatja a figurákat, mint az életben is. Maszkolják kissé a valós lényüket, mi már csak szűrten kapjuk meg a személyiségüket.

A mélyben zajló érzékiség és esetleges szexuális vágy csak feltételezhető vagy nem abba az irányba ható, mint amit a néző elképzel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.