Velük soha sem szeretnénk találkozni

Íme a top 10 kéretlen lakótárs!

A rajzfilmekben, Disney ceruzájából aranyosak, a lakásodban viszont sosem akarnál találkozni velük...

2010.12.10 17:00drinfo.hu

Ágyi poloska

A titokzatos éjszakai csípések egyik fő gyanúsítottja lehet, ha a pók ártatlansága bebizonyosodik, még a jó alibi sem segíthet rajta. Csak tetten érni nehéz ezt a vérszívót: kizárólag éjjel dolgozik ugyanis.

Aszalványmoly

Számára a konyhakredenc és az éléskamra jelenti az „all inclusive” nyaralást. Nem válogatós, szívsesen beköltözik, és szaporodik a müzliben, lisztben, száraztésztában és hasonló finomságokban. molylepke

Csótány

Az egyes számú közellenség. Akár 6 centiméteresre is megnőhet. Gyakran csapatban „támad”. Sokak szerint egy esetleges atomháborút is túlélne.

csótány

Egér

Szalonképesebbnek tűnik rokonánál, a patkánynál, de nem sokkal veszélytelenebb. Nem csak a sajtot szereti, betegségeket is terjeszt. Kicsit vaksi, de jó a szaglása.

Ellensége az egérfogó, és a nem túlságosan elkényelmesedett macska. 

Ezüstös pikkelyke

Ezzel az ősidőkből származó rovarral főleg a mellékhelyiségekben futhatsz össze, amikor felkapcsolod a villanyt. Akár egy centiméteresre is megnőhet: a lisztedre, cukrodra fáj a foga.

Hangya

Főleg kertes házakban szeret felvonulni, de emeletet is szívesen mászik – sajnos általában pár ezer társával egyetemben.

Katonai szuperszervezetben él, ha megölsz egyet közülük, a tetemet készséggel eltakarítják a bolytagok. pluss_oriasvoroshangya_nagy

molylepke

Légy

Rófusz Ferenc egy Oscar-díjat köszönhet neki, az emberiség pedig különféle betegségek terjesztését. Legalább harminc kórságot hozhatnak ránk a legyek, ők felelnek egyebek mellett pl. a tífuszért, a koleráért és a vérhasért.

Patkány

Szakácsnak csak rajzfilmben jó! Leginkább a csatornarendszerekben tenyészik, de lakásban is előfordulhat. Ismerősünk egy régi bérházban a WC deszkát felhajtva találkozott egy díszes patkánnyal.

Poratka

Legjobb barátja a szőnyegpadló, de matracokban is jól érzi magát, ráadásul ott bőven jut neki kedvenc eledeléből, a levált emberi hámdarabkákból. Sose fog rádijeszteni, jóval kisebb mint 1 milliméter.

patkány

Szúnyog

A vízpart közelében lakók réme, csekély vérveszteség és jelentős viszketegség marad utána, ha nőstény volt a kicsike.

A derék hímek ellenben jámborak és békések.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.