Nem kell a tesókkal veszekedni...

Boldogabbak az egyke gyerekek

Az egyke gyerekek boldogabbak, mint azok, akiknek testvérekkel kell megküzdeniük szüleik figyelméért, derült ki egy új tanulmányból.

2010.11.26 17:45medipress.hu

Az egyik ok, amiért a testvér nélkül felnövő gyerekek magabiztosabbak és elégedettebbek, mert kimaradnak a „testvérháborúból”, mivel a gyerekek harmada arról számol be, hogy rendszeresen megveri a testvére. Ráadásul a testvérek gyakran lopnak is egymástól, és csúfolódnak.

Az adatok a brit Understanding Society (Megérteni a társadalmat), családi életet vizsgáló felmérésből származtak, mely 40 000 otthonban lakó 100 000 embert követett nyomon. Az eredmények a State of Nation című magazinban jelentek meg.

"A testvérekkel élők több mint fele (54 százalék) szenved el valamilyen bántalmazást otthon.” – mondta el Dieter Wolke professzor a Warwicki Egyetemről, aki a testvérrivalizálást kutatja. A kutató szerint a gyerekek közti feszültség kihathat a szülőkre is.

„Mesélik, hogy a veszekedő testvérek miatt a szülők is idegesek lesznek, néhányan egyszerűen egy idő után már meg sem kísérlik szétválasztani őket.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.