Könnyű lábszépítő gyakorlatok otthonra

Feszes combokra vágysz? Akkor ezt csináld!

Köztudott, hogy a comb a nő egyik legvonzóbb testrésze, melynek feszességére, szexisségére kifejezetten ügyelnünk kell. Összeszedtük néhány egyszerű, ám annál hatásosabb gyakorlatot, ami otthon is elvégezhetsz.

2010.11.12 13:00ma.hu

A belső combizmokkal kezdd!

Az alábbi gyakorlatoknál fontos a helyes labdaméret, a gimnasztikai labda segíthet abban, hogy edzésed hatékonyabb legyen!

- Vedd a lábad közé a labdát, majd belső combizmod segítségével erősen préseld össze. A mozdulatot 5 másodpercig ismételd, majd engedd el, és végezd 3x10-szer.

- Feküdj oldalra, támaszkodj a könyöködre, egyik kezedet helyezd a mellkasod elé, a másikat a tarkódra. A felül lévő lábadat hajlított térddel húzd előre, a másikat nyújtsd egy vonalban a törzzsel.

Emeld meg nyújtott lábadat feszített lábfejjel, majd próbáld magasra emelni a lábad úgy, hogy törzsed közben mozdulatlan legyen. Húzd be a hasadat, és minden emelésnél feszítsd meg a hasizmokat. Üss lefelé a lábaddal, majd cserélj lábat, és ismételj 20-szor.

A comb külső részére is fókuszálj!

- Feküdj a földre, támaszkodj meg tested mögött a kezeddel. Hajlítsd be egyik lábadat, a másikat pedig nyújtsd a föld felé. Nyújtott lábbal közelíts a felsőtestedhez, majd engedd vissza.

A gyakorlatot végezd el a másik lábbal is, 4x15 ismétléssel.

- Jobb lábadat tedd előre, mélyen ereszkedj rá, ügyelve, hogy a lábfej előbbre legyen, mint a térd, így kevésbé terheled.

Hátad maradjon egyenes! A gyakorlatot 7-szer ismételd, majd a 8. ütemnél maradj lenn, és rugózz piciket.

A külső és belső izmok edzése egyszerre- Támadójárás

Állj vállszélességű terpeszbe! Vegyél egy 1-1,5 kg-os kis kézisúlyzót a kezedbe (edzettségi szintedtől függően súlyzó nélkül is végezheted a gyakorlatot, illetve, ha nincs otthon súlyzód, tölts meg egy ásványvizes palackot vízzel, és ezzel tornázz!) 

Lépj ki a jobb lábaddal támadóállásba, és tartsd meg a mozdulatot 4-5 másodpercig! Utána a másik lábaddal is lépj ki ugyanígy!  Sétálj kb. húsz lépést támadójárásban! 

Ha nincs elég helyed a járásra, helyben is végezheted a gyakorlatot: a támadóállásból lépj vissza a kiinduló helyzetbe, és váltott lábbal ismételd meg a gyakorlatot!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.