Magabiztosan hordja szandáljait!

Fél óra a gyönyörű lábakért

Az ápolt láb ugyanolyan fontos, mint az ápolt kéz, sajnos mégsem fordítunk ugyanannyi figyelmet rá.

2010.07.19 16:40topshop

A kezünket manikűrözzük, krémezzük, reszeljük és kényeztetjük, mivel azt mások is látják, eközben azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni a lábápolás  fontosságát.

Az elhanyagolt lábon a körmök elsárgulnak és a szélük egyenetlenné válik, a bőr megvastagszik… mindezt nehéz utólag rendbe hozni. Olvassa el a cikket, és meglátja, hogy a lábápolás is igen kellemes és könnyű lehet!

1. Alaposan mossa meg lábfejét!

A lábápolás előtt alaposan mossa meg a lábát - tíz percig áztassa meleg, de nem forró vízben! Ezt követően szappanozza be az egész lábfejét, beleértve a bokát és minden egyes lábujjat, majd öblítse le! Ne siessen: élvezze a meleg vizet! Ez után tisztítsa meg körmeit is.

2. Finoman szárítsa fel a vizet lábáról!


A lábápolás során fontos, hogy lábait finoman szárítsa! Soha ne dörzsölje, mert különben a bőr ismét megrepedezik és lehámlik! Ez egyébként a teljes bőrfelületre is érvényes, nem csak a lábra. Még ne krémezze be a lábát és ne vágja le a körmét: ez a művelet később következzen!

3. Használjon finom sarokreszelőt!

Az elhalt bőrsejteket kíméletesen reszelje le a sarokreszelővel. Reszelés közben ellenőrizze rendszeresen az eredményt. Vigyázzon arra, hogy ne használja túl erőteljesen, hiszen azzal irritációt okozhat.

4. Alaposan öblítse le a lábát!

Mindig alaposan öblítse le a lábakat, hogy az elhalt hámsejteket maradéktalanul eltávolíthassa. Törülközővel ismét itassa fel a vizet a lábáról!

5. Használjon regeneráló bőrápolót!

Lábának bőre most már puha és friss. Ennek megőrzése érdekében használjon regeneráló lábápolót! Ne feledkezzen meg a sarkokról, a láb oldalsó részéről és a bokáról sem! Ne vigye túlzásba a lábápoló használatát, de túl keveset se használjon belőle! Ha a láb bőre különösen száraz és megviselt, javasoljuk, hogy bőségesen használja a bőrápolót, és vegyen fel pamut zoknit éjszakára! A lábápolás így lesz teljes körű! Ha a körmeit kifestette, a lábápolót csak akkor használja, ha a körömlakk már teljesen megszáradt!

6. A lábápolás utolsó fázisa a körömápolás


A körmöket ollóval vágja le, mindig vízszintesen, és gondosan reszelje le a körömvégeket annak érdekében, hogy azok ne szakítsák ki a zoknit! Ha túlságosan levágja a körmeit, ez fájdalmat okozhat, ezért mindig hagyjon meg 1-2 millimétert! Fordítson elegendő időt a körömvágásra – ügyeljen arra, hogy a körmök hossza egyforma legyen, és ne maradjon szennyeződés a köröm alatt!

7. Használjon körömlakkot!

Ha különleges eseményen kell részt vennie, válasszon ruhájához illő körömlakkot! Hétköznapi viseletként megteszi az átlátszó vagy bőrszínű lakk. A lábujjak körmeinek – a kéz körméhez hasonlóan – szintén szükségük van némi pihentetésre. A folyamatosan erős és sötét lakkal kent körmök könnyen besárgulhatnak és megrepedezhetnek.

8. Használjon regeneráló lábápoló krémet minden nap, lefekvés előtt!

Használjon naponta regeneráló krémet, hogy lábbőre puha és feszes maradjon! Ugyanígy gondozza bőrét a kezén, a könyökén és a test egyéb részein is, mert ezek a részek is könnyen keménnyé és érdessé válhatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.