Ráncok és szarkalábak a szemkörül

Hogyan őrizhetjük meg fiatalos tekintetünket?

A fiatalos, vonzó külső nem csak sima, ragyogó bőrt jelent. Szemünkre, és a szemkörnyék bőrére jobban kell vigyáznunk, mint gondolnánk.

2010.08.13 16:50

A szem alatti sötét karikák és táskák elgyötört külsőt kölcsönöznek az arcnak, és idősebbnek, sőt, csúnyábbnak látszunk tőlük még akkor is, ha a testünk karcsú, a bőrünk pedig rugalmas. Ha gondoskodunk róla, hogy a szemkörnyék ne legyen dagadt és ne tarkítsák sötét karikák, azzal máris sokat tettünk az előnyösebb külsőért. Hogyan is fogjunk hozzá?

Kerülje a túl sok alkoholt és sót, így megelőzheti a ráncosodást!

A szervezetbe kerülő túl sok alkohol és só hatása, hogy a szem alatti bőr több vizet raktároz el. Ettől van, hogy azoknak, akik szeretik a sós ételeket és az alkoholtartalmú italokat, gyakran táskás a szemük. Nem kellenek hozzá hetek vagy hónapok, hogy a ráncokat felfedezzük a szemünk alatt. Általában egy átdorbézolt, és sós ételek fogyasztásával egybekötött éjszakára következő reggelen láthatunk a tükörben ilyen dagadt, csúnya szemeket.

Mondjon nemet a dohányzásra - ráncosít!

A dohányzás mindig is egészségtelen szokás volt. De a betegségeken túl, amelyeket okozhat, hozzájárulhat a szem alatti táskák és sötét karikák kialakulásához is. Vizsgálatok kimutatták, hogy segíti a ráncok és barázdák megjelenését nemcsak az arcbőrön, de testünk más részein is. Slukkonként több mint 4000 mérgező anyaggal a dohányzás holtbiztos módja annak, hogy öregebb és elgyötörtebb külsőt szerezzünk magunknak.

Ápolja gondosan a szemkörnyéket!

A szem környéke talán a legérzékenyebb része a testünket borító bőrnek. Éppen finomsága miatt szükséges, hogy rendkívüli gondossággal bánjunk vele és ápoljuk. Vannak, akik dörzsölik a szemkörnyéki bőrt, különösen fürdéskor. Ha ezt tesszük, az idő előtt nemkívánatos szarkalábak és ráncok kialakulásához vezethet arcunknak ezen a részén. Nagyon fontos, hogy a szemkörnyék teljeskörű ápolásának részeként következetesen csak olyan termékeket használjunk, amelyeket kifejezetten ennek a területnek az ápolására fejlesztettek ki.

Ne bandzsítson - ráncos lesz a szem körüli bőr!

Ha valóban meg akarja őrizni szép tekintetét, tilos bandzsítania. Azt gondolja, hogy egy ilyen jelentéktelen szokás nem árthat a szemkörnyéki bőrnek? Nos, árthat. Ahányszor megpróbálja egymáshoz közelíteni a szemeit, amikor arra koncentrál, amit olvas vagy néz, akaratlanul gyűrődéseket hoz létre a szemek környékén, amelyek később állandó vonalakká, szarkalábbakká vagy akár mély ráncokká alakulhatnak. Erre a megoldás az, ha jó olvasószemüveget használ, vagy szemkorrekciót végeztet. Így soha nem kell bandzsítania ahhoz, hogy a fókuszát megfelelően igazítsa.

Mindig kerülje az erős napfényt - károsítja a bőrt

Kerülje az erős napfénytés a szemet is! Az erős napfény erős UV sugárzással jár. Az UV sugarak pedig komolyan károsíthatják a bőrt, főként a szemkörnyék érzékeny bőrét. Szeme és bőre védelme érdekében soha ne menjen a szabadba, amikor a legfényesebben süt a nap, ami a délelőtt 10 és délután 3 közötti időszakot jelenti. De ha mindenképpen ki kell mennie, és ki kell tennie magát a napsugárzásnak, akkor védelmet találhat egy napernyő alatt, vagy naptej használa segítségével.

Ami a szemkörnyéket illeti, további védelmet jelenthet a nap ellen egy jó napszemüveg, amikor kint tartózkodik. A napszemüveg nem csak a trendi megjelenésről szól; valóban védi a szemkörnyék érzékeny bőrét, és csökkentheti a szembetegségek (pl. a sárgafolt pusztulásának) kockázatát is.

Használjon rendszeresen szemkörnyékápoló krémet!

A szemkörnyéknek sok nedvességre van szüksége, hogy erősebbé, és kevésbé érzékennyé váljon. Ahhoz, hogy ezt elérjük, hidratáló krémeket kell használnunk, amelyeket kifejezetten a szemkörnyékre fejlesztettek ki. Válasszon olyan termékeket, amelyek természetes hidratáló anyagokat tartalmaznak. Így minimálisra csökkentheti a nemkívánatos bőrirritáció esélyét, és hatékonyan veheti fel a küzdelmet a ráncok ellen.

Ha már kialakultak a szem körüli ráncok

Fitalon fel sem merül gondolatainkban annak a lehetősége, hogy 10 év múlva vagy akár még korábban kialakulhatnak a szarkalábak és a ráncok az arcunkon. Természetesen van lehetőség a már meglévő ráncok kezelésére is, bár a megelőzés a leghatékonyabb fegyver. Ha kevésbé látványos még a probléma segítséget nyújthat egy jó ránctalanító krém, különösen apró szarkalábak esetén hatásos. Ha mélyebb barázdák és ráncok alakulnak ki léteznek olyan veszélyes módszerek, mint a plasztikai sebészet, a ráncfeltöltés. Vannak alternatív kezelések is, mint a például a elektromos ránctalanítás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.