A testsúlyt is befolyásolhatják

Illatkristályok segíthetik a fogyást

Az illatos kristályok hatékonyan segítették fogyni vágyó önkéntesek súlycsökkenését - ismertette hétfőn amerikai kutatók eredményét a The Telegraph című brit napilap

2010.11.11 14:56MTI

Alan Hirsch neurológus, a kristályok kifejlesztője szerint az ételek szájban érzett ízét akár 90 százalékban is az illatuk okozza, így az illatokkal való eltelés azt az üzenetet juttatja el az agyhoz, hogy gyomrunk telítődött.

Az Egyesült Államokban már forgalmazott Sensa szemcséket hamarosan több más országban, így Kanadában, Mexikóban és Németországban is árulják majd.

Evésre is késztethet...

Dominic Dwyer, a Cardiffi Egyetem neuropszichológusa azonban arra figyelmeztet, hogy egy illat, amelytől összefut a nyál a szájban, éppenséggel több evésre is késztethet, ezért a kristály óvatos használatára int.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.