Csak csíp

Mégsem segíti a fogyást a chilipaprika egyik összetevője

Mégsem olyan hatékony a fogyás elősegítésében a chilipaprikában lévő egyik vegyület, mint korábban feltételezték - állapították meg amerikai kutatók.

2010.10.13 18:06MTI

Az American Journal of Clinical Nutrition című szakfolyóiratban ismertetett tanulmány szerint a dihidrokapsziát nevű vegyületet táplálékkiegészítőként szedők csupán 50 kalóriával égettek többet naponta.

A chili és más erős paprikák egyik összetevőjéről, a kapszaicinról már bebizonyosodott, hogy gyorsítja az anyagcserét.

Mivel azonban a kapszaicin igen erős, az élelmiszerkutatók kevésbé csípős anyag után néztek, így találtak rá a dihidrokapszaicinre mint alternatívára. A vizsgálatban 78 önkéntes férfi vett részt, akik négy héten át szedtek 0, 3 vagy 9 milligramm dihidrokapszaicint tartalmazó kapszulát. A 3 milligrammos mennyiség a vegyületből tíz darab chilipaprikának felel meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.