Georgia Davis leadta súlyának felét

215 kilós Nagy-Britannia legkövérebb tinilánya

Georgia Davis tavaly az egész országot lenyűgözte, amikor testsúlyának felét leadta az amerikai fogyókúrás táborban.

2010.11.05 09:00medipress.hu

A súlyosan elhízott 17 éves lány azonban azóta visszanyerte a Nagy-Britannia legkövérebb kamaszlánya címet, miután 16 hónap alatt körülbelül 100 kilót hízott vissza: jelenlegi testsúlya 215 kilogramm.

A dél-walesi diáklány 209 kilót nyomott, mielőtt elutazott az Észak-Karolina-i Wellspring Akadémiára, ahol 95 kilót adott le kilenc hónap alatt. Azonban miután visszatért Nagy-Britanniába, hamar felvette régi rossz szokásait.

"Újra elkezdtem azokat az olcsó, egészségtelen ételeket enni, amiket korábban" - nyilatkozta a Daily Star napilapnak.

"Szeretnék újra sovány lenni - rettenetes volt, amikor rádöbbentem, hogy elértem a 215 kilót."


Georgia Davis azután kezdett el bánatában enni, hogy édesapja elhunyt, és az iskolában terrorizálni kezdték. 2008 augusztusában a 209 kilós Georgiának azt mondták orvosai, hogy ha nem ad le 130 kilogrammot, meg fog halni.

Ez elegendő lökés volt ahhoz, hogy megkezdje a kilenchónapos amerikai fogyókúrát. 2009 júniusában tért haza Nagy-Britanniába, hogy ápolni tudja 55 éves szívbeteg édesanyját.

Az energikus diáklány akkor még bizakodó volt, és optimistán ítélte meg esélyeit.

Susan Boardman, a fogyókúrás akadémia igazgatója biztos volt abban, hogy Georgia le fogja adni a felesleges súlyt, amint sikerül táplálkozását kordában tartani.

Az amerikai tábor és az NHS támogatása ellenére Georgia idén áprilisban már újra 178 kilogramm volt.

A kamaszlány elismeri, hogy ez a nagymértékű hízás az ő hibája, de hozzáteszi, hogy míg az amerikai táborban szabályozott környezetben élt, otthon elszigetelt, és családtagjai nem követnek egészséges étrendet.

Georgia több támogatást szeretne kapni az egészségügyi szolgálattól, mert szerinte problémája ugyanolyan, mint a kábítószer- vagy az alkoholfüggés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.