Jó, ha nők közelében nőnek fel?

Kevésbé vonzó az a férfi, akinek sok lánytestvére van

Egy patkányokon végzett kísérletsorozatból nemrég kiderült, hogy azok a hímek, akik sok nőstény közelében nőnek fel, sokkal kevésbé vonzóak, mint azok, akiknek közelében nem voltak nőstények.

2010.10.28 16:57medipress.hu

Szerencsére ez a tényező a libidót és a szexuális önbizalmat nem befolyásolja.

Patkányok esetében a családi ivararány úgy tűnik, nagyon nagy befolyással van a hím egyedek vonzerejére és szexuális viselkedésmódjára. David Crewe, a Texas Egyetem pszicho-biológusa szerint a korai élmények nagyon nagy hatással lehetnek a későbbi viselkedésmódokra.

"Már a magzat méhben való elhelyezkedése is sokat számít, a későbbiekben pedig tovább erősödik a közvetlen környezet viselkedésre gyakorolt hatása."

A kutatók különböző nemi összetételű patkány almokat vizsgáltak meg, hogy megtudják, miként befolyásolja az ivararány a hímek viselkedését.

Az eredmények szerint a nőstények számára kevésbé vonzóak azok a hímek, amelyek erősen nőstények uralta közegben nőttek fel. Ez azonban a legtöbb esetben nem befolyásolta szexuális étvágyukat és párzási szokásaikat.

"Természetesen itt most patkányokról van szó, de az eredmények emberek esetében is alkalmazhatók - nyilatkozta Dr. Crewe.

- Az, hogy milyen környezetben növünk fel, nem határoz meg minket, de segíti személyiségünk alakulását."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.