Támogatás helyett inkább ártunk vele

5 dolog, amit sose mondj egy fogyókúrázónak

Sokszor hiába próbálunk jó szándékkal segíteni a fogyókúrázó ismerősünket, csak óvatosan a szavakkal. Sokszor a támogató megjegyzéseink pont ellenkezőleg sülhetnek el.

2010.10.22 12:44medipress.hu

1. "Úgy vagy szép, ahogy vagy"

Hiába tűnik úgy a számodra, hogy plusz kilókkal jobban nézett ki a barátnőd, ez az ő teste, fontos, hogy ő jól érezze benne magát.

2. "Egy kis fagyi nem árthat"

Ha tudod, hogy éppen próbálja elkerülni az ilyen ételeket, nem tanácsos kínálgatni. Egy-két apró kilengés az elhatározottságábán ingathatja meg.

3. "Nem vagy annyira vidám mostanában"

Bármiféle kritika alááshatja a diétázó elszántságát, inkább próbáld meg felvidítani, ne a negatív dolgokra hívd fel a figyelmét.

4. "Mintha fogytál volna"

Dicséretnek tűnhet, de a látszatra fekteti a hangsúlyt és ezzel elbizonytalanítod. Mondd inkább, hogy sokkal jobban néz ki mostanában.

5. Ne edd meg, mert..."

Tanácsosabb, ha inkább megkérdezed, hogyan segíthetnéd a diétáját, mintha állandóan emlékezteted, hogy a koleszterinszintje miatt nem ehet zsíros dolgokat, vagy ha ezt most megeszi, akkor sosem fogy le.

Ezzel ugyanis a saját diétája feletti kontrollt veszed át, amivel nem segítesz, sőt.

Tények

Többségünk egy életen át harcol több-kevesebb sikerrel a kilók ellen.

Mind többet tudunk arról, hogyan is kellene étkeznünk, számoljuk a kalóriákat, gyűjtjük a diétákat, vesszük a csodabogyókat, gazdagítjuk a fitneszgurukat – ehhez képest egyre többen, egyre fiatalabban egyre kövérebbek.

Magyarországon 10 emberből 6 túlsúlyos.

Nemcsak a felnőttek híznak el, hanem a gyerekek és a fiatalok is. Mindenki tudja, hogy ennek a sok evés és a kevés mozgás az oka. Mérsékelni kellene a cukor-, só- és a zsírfogyasztást: ezt is elégszer hallottuk – hiába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.