Könnyít a mindennapi nyomáson

Stressz oldó gyakorlatok

Az alábbi két gyakorlat segít könnyen és hamar feloldani a stresszt. Ajánljuk mindenkinek akik a mindennapi nyomás alatt szenvednek és szeretnének egy picit megszabadulni tőle.

2010.09.26 09:00ma.hu

Sétáljunk tudatosan!

Szinte lassítva, minden egyes mozdulatot átélve sétáljunk Akarjuk érezni, hogyan működnek izmaink, hogyan hajlik a térdünk, hogyan érintkezik a lábunk a talajjal.

Figyeljünk a testtartásunkra, figyeljük, hogyan vesszük a levegőt!

Hogyan ver a szívünk?

Érezzük a testünket a legapróbb sejtig. Legyen az a célunk, hogy semmi se terelje el a figyelmünket magunkról, néhány perc és egészen felfrissülten folytathatjuk a munkát!

Végezzünk hasi légzést!

Üljünk egy székre egyenes derékkal, talpunk legyen a földön. Engedjük a levegőt mélyen leáramolni a hasunkba. Lélegezzünk lassan be, majd ugyanolyan ütemben ki.

Közben érezzük, hogy a beszívott oxigén hogyan frissíti fel sejtjeink működését, képzeljük el, ahogy a has emelkedésével és süllyedésével az elhanyagolt hasi szerveink egy kellemes belső masszázst kapnak.

Természetesen, ha lehetőségünk van, ezt a gyakorlatot legjobb fekve végezni, az izmok fokozatos egész testre kiterjedő elernyesztésével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.