Szabaduljunk meg a kék-zöld foltoktól!

Zúzódások ellen természetesen

A horzsolások és zúzódások kapcsán gyerekkorunk óta tudjuk, hogy katonadolog, és a félelmetes, hideg kés jó barát.

2010.09.09 13:00napidoktor.hu

Ám, felnőve, immáron szabadon, természetesebb és hatékonyabb gyógymódok közül válogathatunk, hogy minél előbb megszabaduljunk a kék-zöld foltoktól.

Az első percekben fontos a duzzanat minél gyorsabb jegelése. Pár jégkocka egy kis rongydarabba bugyolálva tökéletes a célra, a kis csomagot legalább harminc percig tartsuk a sérülésen.

Ez fájdalmainkat is csökkenti, hosszabb távon pedig rövidebb gyógyulási folyamatot biztosít. Ha ezután már a fájdalom nem elviselhetetlen, kerüljük az aszpirint, hiszen véralvadásgátló tulajdonságának köszönhetően a zúzódás, ami a véredények sérülésével jár, később nagyobb lehet.

Zúzódások


A természetes gyógymódok közül a körömvirág, az árnika, a teafalevél és az Aloé Vera felhasználása a leggyakoribb.

A körömvirágkrém ekcémák, égési sebek, zúzódások kezelésére alkalmas. Hatóanyagai hámosodást elősegítő, gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, a véraláfutások és a műtéti hegek gyógyulását segítik elő.

Az árnika zselé ütések, zúzódások következtében fellépő véraláfutások, ficamok, izomfájdalmak, reumatikus panaszok kezelésére használható.

A kevésbé ismert gél elsősorban sportolók körében népszerű, hiszen aktív hatóanyagai gyorsan felszívódnak

A fertőzések ellen az Ausztráliában honos teafa leveleiből nyert teafaolaj a leghatásosabb. Antiszeptikus tulajdonságait leginkább vágások, horzsolások, valamint rovarcsípések és szúrások felületi kezelésében használják.

Elősegíti a felületi sebek gyógyulását, megelőzi az elfertőződésüket és minimálisra csökkenti a hegesedés időtartamát. Az ausztrál őslakosok évszázadok óta használtak leveleket sérülések gyógyítására és fertőzések elkerülésére.

A kórokozó baktériumok, illetve a gombák elleni hatékonyságát később tudományos kutatások bizonyították, kimutatva, hogy antibakteriális hatása olykor még az antibiotikumokat is felülmúlja.

A meleg is jó hatással lehet

Az Aloé Verát többen sokoldalú csodaszernek tartják, ami kívül-belül hozzájárul egészségünk és természetes szépségünk megőrzéséhez.


A növény levéből kiszivárgó gélt nyugodtan rákenhetjük, beledörzsölhetjük a sebbe, kitűnő vérzéscsillapító hatása mellett, fertőtleníti a sebet és gyorsítja a forradási folyamatokat.

A patikákban és drogériákban számtalan, akár 99 % tiszta gélt tartalmazó termékek is kaphatók.

A természetes eredetű készítmények hatásait fokozhatjuk melegborogatás alkalmazásával és, ezáltal, a hajszálerek megnyitásával a kezdeti duzzanat eltűnése után, valamint az egészséges táplálkozás, főként a zöldségek és gyümölcsök előtérbe helyezésével, ami mindenféle megelőzés és hatékony gyógyulási folyamat feltétele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.