Természetesen az allergia ellen

Melegen ajánlott a biztos allergiakezelés

Az alternatív gyógyítási technikákkal békét hozhatunk az allergia tüneteitől háborgó testünknek.

2010.08.31 12:30napidoktor.hu

Amíg „csak” tüsszögünk és orrfolyástól szenvedünk, könnyen legyinthetünk az allergiára. A hónapokon át tartó tünetek azonban az életminőséget is negatívan befolyásolják. Az éjszakai orrdugulás miatt alvásunk nem pihentető, így napközben is fáradtabbak, ingerlékenyebbek lehetünk. 

A nem megfelelően kontrollált allergia akadályozhatja a szabadban végzett tevékenységeket: a sportolást, kertészkedést, vagy kirándulást. 

A nyomás és szúrás ereje 

Az emberi kéz olyan hatalom, melyet évszázadokig a gyógyítás legfőbb eszközeként használtak. Az idő múltával a mozdulatok finomodtak. Csupán pár ujj elég volt ahhoz, hogy gyógyulást adjon a beteg testnek. Akupunktúrával és akupresszúrával emberek ezrei tartották és tartják ma is karban egészségüket. 

A keleti gyógymódok folyamatosan jelesre vizsgáznak az allergiás tünetek kezeléséből és egészségmegőrzésből egyaránt. 

Pontos allergiakezelés 

Dr. Altmár Erika akupunktőr, aki Magyarországon elsőként szerzett Hagyományos kínai orvoslásból képesítést, tehát nem hiába kezeli és gyógyítja betegeit akupunktúrával.„Az akupunktúra több ezer éves módszerével hatékonyan csökkenthetők, illetve megszüntethetők az allergia kínzó tünetei. 

A szervezet működésének „áthangolása” révén - általában hosszabb, kúraszerűen végzett kezelésekkel - jó eredmények érhetők el pl. a szénanáthás és/vagy asztmás betegeknél is.” – mondja a doktornő. Testünk kibillent egyensúlyi folyamatait úgy állítja helyre, hogy ehhez saját készleteinket, tartalékainkat mozgósítja. 

A kezelés szinte teljesen fájdalommentes, idegen anyag – a steril, egyszer használatos tűn kívül – nem kerül a szervezetbe. „Sokszor már az első akupunktúrás kezelések után jelentősen csökkenthető az addig szedett gyógyszerek mennyisége, javul a beteg közérzete és persze a hangulata is. 

Annál gyorsabban tudunk megfelelő eredményt elérni, minél korábban jelentkezik nálunk a páciens, a szezonális allergiák esetében pl. már a tünetek várható megjelenése előtt.”

Nyomás az allergia ellen! 

Az akupunktúra közeli testvére az akupresszúra, amely nem más, mint az akupunktúrás pontok puszta kézzel való nyomása. Az akupresszúra célja, hogy az energiaáramlás zavarait megszüntesse. Mivel a legtöbb akupunktúrás pont a meridiánokon helyezkedik el, az akupresszúrával a meridiánokba is energiát juttatunk. 

Elsősorban azok a pontok kezelendők, melyek a legérzékenyebbek, mivel energiaáramlási zavarra utalnak.Energetizáltságunkat nagyban befolyásolja környezetünk, lelkiállapotunk és természetesen a különböző betegségek, vagy az allergia. Súlyos allergiás tünetektől bárki szenvedhet. Sztupjánszky Endréné például az akupresszúra és a hő gyógyító erejének párosítója, a ceragem módszer segítségével vált tünetmenetessé. 

Az allergiám, ami 1972 óta megvolt. Tehát harminc valahány évet kínlódtam, különböző szteroidokat szedtem, rettenetes rohamaim voltak, 6 hétig ki sem tudtam az utcára lépni, nem kaptam levegőt, nem tudtam lépcsőn menni, rengeteget küszködtem ezzel a betegséggel. Minden évben 4-5 alkalommal - iszonyú volt.”

 A hölgy félév alatt gyógyult ki az allergiából. Télen kezdte a kezeléseket, és az őszi allergiás panaszai nagymértékben enyhültek. „Elmentem a pulmonológiára, ahol mindig ellenőriztek, és maga a főorvosnő csodálkozott, hogy mit csinálok. Vittem neki szórólapot, mondtam, hogy hova járok, és ettől javult a légzésfunkcióm, az oxigénellátás a véremben. Azt mondta a főorvosnő, hogyha hiszek benne, akkor csak járjak. 

Három hónap múlva visszamentem, és most már ott tartok, hogy tökéletes lett a légzésem, a levegővételem, és nem kell használnom ezeket a drága, mérgező szteroidos pumpákat.” Az allergiát tehát nem szabad fél vállról vennünk, megfelelő kezelés mellett a beteg életminősége jelentősen javítható, a súlyos szövődmények is elkerülhetők. 

Az allergiás tünetek alternatív gyógymódokkal enyhíthetők, megszüntethetők. Így érdemes gyógyszerkapkodás helyett, ősi módszerekhez fordulni javulásunk érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.