Gyomorbántalmak ellen

4 főzet, melyek csodát tesznek!

Sok gyógynövényt ismerünk, de azt, hogy mire jók, nehéz fejben tartani. Összegyűjtöttük az 4 legjobb főzetet, amit gyomorbántalmakra fogyaszthatunk.

2010.09.01 10:48ma.hu

A gyomorbántalmak egyik pillanatról a másikra képesek jelentkezni, begörcsölünk, felfúvódunk, WC-re rohangálunk, vagy éppen bedugulunk.

Megkerestük a 4 legjobb gyógyteát, gyomorbántalmakra.

Citromfű tea

A svájci orvos, csillagjós, ezoterikus bölcselő, természettudós, alkimista és vezető okkultista, Paracelsus a tizennyolcadik században készített egy csodaszert gyomorbántalmakra, amelynek az egyik fő összetevője a citromfű volt.

A főzet egyébkén karmelitavíz néven ivódott be a köztudatba. Szóval a citromfű gyógynövény-teaként fogyasztva serkenti az emésztést, gyomorrontás, gyomorsav túltengés ellen is alkalmazható.

A gyomorkörnyéki szorító, görcsös érzést és fájdalmakat is megszünteti.

Körömvirág tea

Multifunkcionális gyógynövény, amely nem csak gyógyítja a szemölcsöket és eltünteti a bőrhibákat – még a májfoltot is -, hanem az emésztőszervi megbetegedéseket is orvosolja.

Azon kívül, hogy epebántalmakra, gyomorgörcsre, májbetegségekre, fekélyre, erős hasmenésre valamint vastagbél-gyulladásra is remek, még az esőt is megjósolja.

A néphiedelem szerint, ha reggel hét óra után még nem nyílt ki a körömvirág, akkor aznap eső lesz. Naponta négy csészével kell meginni, minden negyedórában egy evőkanálnyi kortyot.

Aloe vera tea

A sivatag liliomának nevezett aloe vera, valóságos csodaszer. Manapság kevés olyan agyonreklámozott kenceficét kapni, amin ne lenne nagy betűkkel feltüntetve, hogy aloe verát tartalmaz.

A levelekből készített tea immunerősítő, csökkenti a koleszterinszintet, szabályozza a bélműködést, segíti az emésztést, megelőzi a gyomorfekély kialakulását, aktiválja a vér- és nyirokkeringést, javítja a vese-, máj- és epehólyag funkciókat.

Ha túlzásba vittük az italozást, a másnapos gyomornak is gyógyír.

Szennatea

A szennalevél a magyar gyógyszerkönyv hivatalos drogjegyzékében is megtalálható. A nyugati orvoslásban székrekedésre alkalmazzák a leggyakrabban. A szenna hivatalos elnevezése a Ceasalpiniaceae, ami Indiában termő cserje.

Hatóanyagainak köszönhetően alaposan kitisztítja az emésztőrendszert, megindítja, felgyorsítja az anyagcserét.

Tisztítókúra elején szinte elengedhetetlen a fogyasztása, de fontos, hogy csak néhány napig szabad inni, ugyanis hatása drasztikus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.