Cardio vagy erőnléti - ez itt a zsíros kérdés

A zsírégető- vagy az erősítő edzés a nyerő?

Melyik módszerrel mondhat gyorsabban búcsút a zsírpárnáknak: cardio vagy erőnléti edzés?

2010.08.25 14:33topshop.hu

Az attól függ, hogy mi a célunk.

Hogyan kezdjen hozzá az edzéshez, és melyik edzéstípust válassza, ha a felesleges zsírpárnáktól akar megszabadulni?

Mi most erre a kérdésre keressük a választ, kitárgyaljuk mindkét edzés fajtát és meg tudhatja, hogy melyikkel égethet el még több kalóriát.

Cardio vagy az erőnléti edzéssel égethet el több kalóriát?

A cardio edzésformának csak egy nagyon halvány előnye van: 10-12 kalóriát égethet el percenként, ha a futást vagy a szobakerékpározást választja, míg ha súlyokat emelget, akkor csak 8-10 kalóriától szabadul meg percenként.

Azonban az erőnléti edzés - mint például a súlyemelés vagy a fekvenyomás - körülbelül egy órával az edzés után még több kalória elégetésére serkenti a szervezetet, mivel a test nagyon keményen próbálkozik, hogy az izmokat helyre állítsa.

Ez azt jelenti, hogy az erősítő edzésen elégetett kalóriákhoz még +25% hozzá jön. Vagyis ha súlyzózás közben 200 kalóriát éget el az összességében 250 kalóriát jelent.

Ha pedig nehezebb súlyokat emelget és 30 másodpercnél kevesebbet pihen a sorozatok között, akkor még többtől is megszabadulhat.

Így azt hiszem, hogy egyértelműen ki hirdethetjük, a győztes az erőnléti edzés bármilyen meglepő is!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.