Javítsa futópados edzését hatékonyan

Égessen még több zsírt futás közben

Mindenkinek van egy állandó edzési stílusa, és az "edzés" szóval nincs semmi bajunk, az "állandó" szó viszont annál jobban aggaszt minket.

2010.08.13 17:26

Lehet, hogy az állandóság kényelmes, de hatékonynak semmiképp sem mondható - főleg akkor nem, ha izzasztó edzésekről van szó. Ugyanazon mozdulatsorok ismétlése egy "ezt én bármikor meg tudom csinálni"-szerű unalommal tölti el izmainkat, és csökkenti a kalóriaégetést. Legyen újra hatékony a futás, próbálja ki a következő trükköket!

Szorítsa össze a feneket futás közben
Ha a fenékre összpontosít, és összehúzza, átalakíthatja annak izomzatát (így az izmot körülvevő zsír helyett magát az izmot fogják az emberek elismerően megnézni). Minél több izommal bír, annál több kalóriára van szükség annak karbantartásához - vagyis az edzésekkel egyre több zsírt égethet majd el.

Állítson fel új kihívásokat izmai számára!
Az edzések végén lassítson 4-5 km/órás sebességre. Ugráljon 30 másodpercen keresztül, sétáljon fél percig, majd hátrafelé ugyanennyi ideig, majd előre 30 másodpercet; álljon oldalazva, és végezzen harántugrálást jobb lábbal előre 30 másodpercen keresztül, majd sétáljon ismét fél percet, és ismételje meg a harántugrás-gyakorlatot úgy, hogy a bal lába van elöl.

Ezzel a feladattal azokat az izmokat is felébreszti, amelyek futás vagy gyaloglás közben nem fejtenek ki erőt. Ez pedig azt jelenti, hogy az izmok bizony erősen meg fognak lepődni, és az edzés gyorsabb kalóriaégetést eredményez.

Futás közben ügyeljen a helyes tartásra
Végezze az edzést könnyedén! Csökkentse az ízületekre nehezedő terhet, éppen hogy csak érintse a futófelületet a lábujjakkal! Akkor mozog jól, ha zenehallgatás közben egyáltalán nem hallja lépteinek zaját. Lehet, hogy a lépéseinek irányításához csökkentenie kell sebességét is, amíg megszokja a helyes tartást, de utána újra teljes erőbedobással futhat a kedvenc futópadán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.