Harmonizáló és méregtelenítő talpmasszázs

Űzze el panaszait talpmasszázzsal!

A talpmasszázs az egyik leghihetetlenebb, de igen hatékony kezelés a talpmasszázs - Helyreállítja a szervezet energetikai egyensúlyát és a léleknek is segít.

2010.08.09 14:03MTI

A talp masszírozásával nemcsak szerveink energiaszintjét fokozhatjuk. Javítja az idegrendszer, a hormonrendszer és az immunrendszer működését, kiegyensúlyozza az energiaáramlást, a vér- és nyirokkeringést is. A ma már az orvoslás terén is elfogadottnak számító talpmasszázs célja, hogy helyreállításuk szervezetünk energetikai egyensúlyát. 

A megfelelő pontok masszírozásával a különböző szervek energiaszintje fokozható. A zónák masszírozása mozgósítja szervezetünk öngyógyító erőit. Általa a szervek vérbősége fokozódik, az anyagcsere és a nyirokkeringés javul, a hormontermelő mirigyek működése is szabályozható. 

Talpunk ugyanis a test térképe: egységet alkot a két láb a bal és a jobb testfélhez igazodva. Az úgynevezett kettős szervek - például a vesék - területei mindkét lábon megtalálhatók. Azon testrészek területei, melyek középen helyezkednek el - így a pajzsmirigy - mindkét talp belső felületén vannak.Testünk minden szerve összeköttetésben van a talp különböző felületeivel.
 
Ezek "közvetítőcsatornák" - a lábon bizonyos pontok masszírozásával rajtuk keresztül közvetlenül ingerelhetők vagy nyugtathatók a szervek. Ha egy testrészünk vagy szervünk beteg, rossz a keringése, a talpunkon a megfelelő pont nyomására fájdalmat tapasztalunk. 

A pont masszírozásával azonban a testrégió keringése javul.

A talpmasszázs nagy segítséget nyújt anyagcsere-betegségeknél, gerincbetegségeknél és csökkent hormontermelésnél, pajzsmirigyprobléma és tarkófájás esetén. Jótékony hatással van a szív- és keringési panaszokra, asztmára, allergiára, gyógyítja a hólyag-, a vesepanaszokat, az emésztési zavarokat, a reumát és a bőrproblémákat. 

A masszázs által megszabadulhatunk a szorongástól és feszült állapotokból. Felszabadítja az energiákat, ezáltal még a tartás és az arckifejezés is megváltozik. Lelki fájdalmakban segítséget nyújt. 

Frissítés és reflexológia 

Több fajtáját kell azonban megkülönböztetnünk: a frissítő talpmasszázst, amelyet egészséges embereken végeznek, és a reflexológiát, amely a már betegek gyógyulását hivatott elősegíteni. A talp - és reflexzóna masszázs a frissítés mellett - hiszen a fáradt, kedvetlen és kimerült embereken segít - erősíti az immunrendszert, beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusait.

Betegségek megelőzésében, orvosi kezelések kiegészítéseként és rehabilitáció alkalmával is hatékony. Alkalmazható együtt egyéb természetgyógyászati módszerekkel, hatékonyságukat fokozza. Az immun-működést befolyásoló masszázs célja az immunneuro-hormonális rendszerek harmonizálása. 

A méregtelenítő masszázs kiüríti a sejtekben felhalmozott toxinokat, segít a külvilágból bekerülő mérgek kiáramlásában, valamint a pangó nyirokfolyadék áramlását is beindítja. A harmonizáló masszázs biztosítja a szervezet összerendezett működését, kiegyenlíti az életenergiákat, megteremti a test-lélek-szellem egyensúlyát. 

A relaxáló masszázs célja a lélekben a pozitív változások megteremtése, megszünteti a stresszhatásokat, ellazít és elősegíti a belső nyugalmat.

Amikor nem tanácsos... 

Lázas betegségek, ízületi gyulladások, csont- ízületi-, izomsérülések, rándulások, ficamok heveny szakasza, bőrfertőzések- és gyulladások, bőrviszketések esetén kerülendő a talpmasszázs, de a mélyvénás trombózis, vénák gyulladása, visszér, fokozott vérzékenység, sőt a havi vérzés első két napja esetén sem ajánlott. 

Ne alkalmazzuk terhesség alatt a törzsön. TBC esetén, rosszindulatú daganatok utolsó stádiumában sem szabad, valamint a nagyon legyengült, idős betegeken és pszichiátriai betegségben szenvedőkön sem segítünk vele - pacemaker-es beteg is kerülje.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.