Egy ősi kezelési módszer

Forró köves masszázs, a test és a lélek megnyugtatására

A forró köves masszázs egy ősi kezelési módszer, melyet először Hawaii-on alkalmaztak, majd később az ősi kínaiak, indiánok, és az észak-amerikaiak, a test és a lélek megnyugtatására, gyógyítására.

2010.07.01 17:24medipress.hu

Azokban az időkben ezt egyfajta rituális szertartásként művelték. A beteg és a masszőr között hoztak létre vele kapcsot annak érdekében, hogy megkíséreljék meggyógyítani azt, amit ők betegségnek gondoltak. A forró köves masszázs elveszítette spirituális jelentőségét, ma inkább a szépség-és wellness ágazat használja.

Mi is történik valójában?

Sima, tenyérnagyságú bazaltköveket használnak, mivel ezek nagyszerűen megőrzik a hőt. A gránit és a márvány is alkalmas erre a célra. Néhány követ felforrósítanak, majd mikor már elég melegek, akkor a masszőr a kezébe veszi, és gyengéden végigmasszírozza vele a hátat, lábat, karokat, lábfejeket, sőt, az arcot is. A kőből áradó meleg azonnal felmelegíti és ellazítja az izmokat, és állítólag hétszer olyan erősen járja át a testet, mint a hagyományos kézi masszázs.

A forró köves masszázs technikája hasonlít a hagyományosra, csak sokkal finomabb mozdulatokkal kell végrehajtani, nehogy a kemény kővel sérülést okozzunk. Ha a kő kihűlt (kb. 5 perc alatt), akkor egy frissen felmelegítettel cserélik ki.

Miért jó ez nekünk?

Ne vegyünk forró köves masszázst akkor, ha izomhúzódás tüneteit szeretnénk enyhíteni. Ez nem orvosi kezelés, inkább nyugtató jellegű beavatkozás. A kezelés kifejezetten enyhíti az izomfeszültséget, nyugtat, az egész testet kellemes érzéssel tölti el. Állítólag hatásos fibrózis esetén, méregtelenít, serkenti a vérkeringést, stb. Érzelmi szempontból a kövek biztonságérzetet adnak, kiegyensúlyozottságot és lelki békét.

Mi a tapasztalat?

A masszázs kipróbálója arról számolt be, hogy csak egész kevés dörzsölést érzett. Nem tapasztalt semmilyen fájdalmat, inkább olyan volt, mint egy gyengéd simogatás. A bőrrel érintkező forró kő nagyszerű érzéssel tölti el az embert, szó szerint olyan, minta a meleg beszivárogna az izmokba.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.