A hasznos fény

Az infraszauna jótékony hatásai

Ha nem tehetjük meg, hogy délre utazzunk a hidegebb időszakban, menjünk el egy mesterséges nyári érzésre, infraszaunába. Az illúzión túl még egészséges is.

2010.03.03 08:10mozgasvilag.hu

Az infraszauna speciális tulajdonsága révén - a ma ismert módszerek közül egyedülálló módon - idézi elő az egész szervezetre kiterjedő lázhatást. Az infraszauna működési elve: a láthatatlan hasznos fény tartományában 2-25 mikrométer hullámhosszúságú infravörös sugarakat bocsát ki.

Fontos jellemzője, hogy a hőforrás nem a saját melegét közvetíti (ezt egy különleges hőálló szövet is gátolja), hanem a sugarak 4cm mélyen, a bőr alatt alakulnak át hőenergiává és a véráram útján egyenletesen eloszlik az egész testben.

A szépségápolásban évek óta használt infraszaunák a bőr megfiatalítását, súlycsökkenést és a cellulitisz (hétköznapi nevén: narancsbőr) megszüntetését segítik elő. Különösen hatékony a betegségek megelőzésében, kezelésében. Vérkeringést serkentő hatása révén értágító hatású, alkalmas keringési-, bőr- és egyéb betegségek kezelésére, veseműködési zavarok csökkentésére és fájdalomcsillapításra.

Fontos, hogy a fenti tünetek kezelésében feltétlenül kérje ki orvosa tanácsát!

A hagyományos szaunához képest lényegi különbség a kedvezőbb, alacsonyabb hőmérséklet és a kellemesebb hatást kiváltó "belülről-kifelé haladó" melegítés. Háromszor nagyobb izzadást, ezáltal hatékonyabb méregtelenítő hatást fejt ki, 2,5-szer rövidebb idő alatt érhetünk el azonos kalória-felhasználást és a betegségek megelőzésében is hatékonyabb.

Ajánlott kezelések száma: 10 - 20 alkalom, legalább heti rendszerességgel.

- Fogyókúra, narancsbőr esetén legalább hetente két kezelés ajánlott, de a legjobb eredmény elérése érdekében érdemes akár minden nap ismételni.

- Allergiás tünetek csökkentése érdekében 3 – 4 naponta javasolt a kezeléseket megismételni.

- Reuma, ízületi panaszok enyhítésére heti 1 – 2 alkalom javasolt, de a kúra megkezdése előtt kérjük, mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával.

- Közérzet javítása céljából elegendő heti 1 – 2 kezelés.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.