Már nem udvaroltatni járnak a nők Itáliába

Hol van már a régi olasz macsó?

A külföldi nők már nem azért járnak Olaszországba nyaralni, hogy a tengerparton az olasz macsók csapják nekik a szelet - derül ki abból a felmérésből, melynek másik megállapítása szerint az olasz férfiak ennek ellenére mégsem vesztették el vonzerejüket.

2010.08.07 18:05MTI

Az itáliai strandokon napozó német, svéd, amerikai és más nemzetiségű nőket kérdezett meg a Vie del Gusto magazin arról, hogy ők is azért jönnek-e nyáron Itáliába, amiért nagymamáik és anyukáik szerették Rimini tengerpartját.

A holland útikönyvekben még mindig az olvasható, hogy a római Spanyol lépcsőnél elég öt percre leülni, máris lelkes olasz férfiraj veszi körbe a külföldi nőt. Olaszország az az hely, ahonnan még a legcsúnyább külföldi nőt is legalább egy "ciao bellával" kiáltással jutalmaznak.

A mai turistalányok ezt egyáltalán nem várják el. 79 százalékuk egyenesen azt állította, nem enged az olaszok udvarlásának. 57 százalék azt mondta, az olasz macsó már nem is létezik, és ha még fenn is maradt belőle néhány példány, ma már a nők szívét inkább az érzékeny, mint a csupa izom férfi tudja meghódítani.

A megkérdezettek 51 százaléka nem tagadta ugyan, hogy az olasz férfi prototípusának még 2010-ben is a Federico Fellini rendezte filmek óta ismert adriai-tengerparti "vitellonét" (bikaborjat) tartja, 49 százalék szerint azonban az olasz férfi a valóságban nem szexis, hanem gyerekes.

Vége annak a kornak, amikor a svéd szexológus Milena Ivarsson azt tanácsolta depressziós nőbetegeinek, töltsenek két hetet Olaszországban - jegyezte meg a Vie Del Gusto.

Mielőtt még az olasz férfiak esnének depresszióba és végleg lemondanának a külföldi nőknek való tengerparti udvarlásról, a felmérés némi reményt ad nekik azzal az adattal, hogy a turistalányok 17 százaléka elismerte, nem tud ellenállni az olasz egyetemistáknak.

A huszonéves olasz fiúkat tartják a modern latin lovernek, az egyetemista ragazzók jobban tetszenek még a kisportolt testű, feketére barnult fürdőmestereknél is (11%). Valamit viszont elhallgattak az Itáliában vakációzó külföldi nők.

Azt nyilatkozták ugyanis hogy 77 százalékban az olaszok szimpátiája, kedvessége miatt jönnek Itáliába nyaralni, sokan (71%) a szórakozás, a finom olasz konyha (58%), a napsütés (53%) miatt.

Ugyanakkor bevallották, hogy csak 21 százalékuk érkezik Itáliába vőlegényével vagy férjével, 36 százalék barátnői társaságában szeret Olaszországba látogatni, 23 százalék pedig egyedül napozik az olasz tengerparton. Ki tudja, vajon miért?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.