Praktikák a fittség eléréséhez

Könnyű fogyás, hatékony tanácsok!

A fogyókúra téma igen népszerű napjainkban, hiszen mindannyian szeretnénk szebbek lenni, ezáltal jobb benyomást tenni embertársainkra. A következő tanácsok is ilyenek, abszolút hatásosak, és bevetésükkel még fittebb lehet.

2010.08.02 13:00ma.hu

Sokan az ideális testsúlyukkal is félreértésben vannak, amihez hozzájárulnak a testsúly számító programok is. Az ideális testsúlyt mindenképpen csak hozzávetőlegesen lehet kiszámítani, hiszen ez a számérték nagyon erősen függ a csontozatunk milyenségétől.

Előfordul, hogy a mérleg túl sokat, vagy túl keveset mutat, holott teljesen rendben lévőnek érezzük magunkat úgy látványra, mint érzésre. Ezért amikor megpróbáljuk meghatározni célunkat a testsúlyunkat illetően, nagyon körültekintően járjunk el.

Nagyon sokan követik azt a módszer, hogy visszagondolnak egy ideális időszakra, amikor meg voltak elégedve súlyukkal, és az akkori testsúlyt határozzák meg célként a diétához. Ez egy jó módszer, hiszen egy kellemes állapotot tűzünk ki célként. Tehát, első lépés a fogyókúra elkezdése előtt, a célok kitűzése és az elhatározás. Azután a diéta típusának meghatározása, mely több tényezőből áll össze, mint ahogy az a legjobb fogyókúra című cikkben részletesen le van írva. Sokan csodálkoznak, hogy miért van ilyen sokféle diéta, pedig ha figyelembe vesszük azt, hogy mennyire különbözőek vagyunk, akkor már semmi csodálkoznivaló nincs ezen. fogyókúra testmozgás szépség.

Az ideális fogyókúra kiválasztásakor érdemes ezeket különböző módszerekkel kiegészíteni, mely még hatékonyabbá teszi a diétát. Akár zöld teával, melyről szintén külön írásban szólunk, akár mozgással, melyet erősen javasol a legtöbb táplálkozásszakértő. Ez egyáltalán nem véletlen, hiszen nem az a cél, hogy teljesen legyengüljünk. Mielőtt bárki nekiáll diétázni, meg kell értenie és szem előtt kell tartania, hogy az egészség megőrzése fontos feladatunk és felelősségünk.

Végtére is, azért diétázunk, hogy tetszetősebbek legyünk külsőre. Az egészség is nagy mértékben hozzájárul ehhez, hiszen a vitaminhiányos bőr vagy haj, valamint a beteges sápadtság, beesett, karikás szemek nem annyira nyújtanak kellemes külsőt, még ha elértük a kívánt súlyt, akkor sem. A fogyókúra akkor igazán eredményes, ha a végeztével igazán jól érezzük magunkat.

Valljuk be őszintén, hogy mindannyian olyan tippekkel szeretnénk búcsút mondani súlyfeleslegünknek, amelyek könnyen megvalósíthatóak, és viszonylag gyors eredményt hoznak.

A következő tanácsok is ilyenek, abszolút hatásosak, és bevetésükkel még fittebb lehet.

Sajtcsere

Ha meg akar spórolni jó néhány felesleges kalóriát, a hagyományos sajtot cseréld le kecskesajtra. A trappista sajt ugyanis 40 százalékkal több kalóriát tartalmaz egészségesebb változatánál. Eper, málna, bogyósgyümölcs minden mennyiségben Egyen minél több epret, málnát és bogyós gyümölcsöt, mert ez is előmozdítja a súlyvesztést. Más gyümölcsökben nagyobb mértékben rejlik a rettegett összetevő, a fruktóz, amit ha szénhidráttal kombinálunk, több zsír rakódik a testünkre.

Ínycsiklandozó saláta


A következő ebéd alkalmával próbálja ki ezt a salátát, ami fekete babból, borsból, paradicsomból, hagymából és édes kukoricából, valamint egy otthon is elkészíthető, olívaolaj és citrom keverékéből készült dresszingből áll. Ez a fogás igazán remek, hiszen a rostok kombinációja gátolja az éhség későbbi megjelenését, és az alkotóelemek zsírégető hatása miatt hamarosan számolhatja a leadott kilókat is.

Paradicsomot a szendvicsbe!

Ha a szendvicsedbe néhány karika paradicsomot is pakol, garantáltan tovább érzi majd telítve magát. A tudomány jelen állása szerint ez a zöldség szinte elnyomja az „éhséghormon”, azaz a grelin hatását, amely az éhség mardosó érzéséért felelős.

Olívaolaj

Gondolná, hogy az olívaolaj képes rá, hogy megfékezze a túlevésben? Pedig így van! A benne lévő „jó” zsírsavak a teltségérzet üzenetét közvetítik a test számára. Amit csak szeretne, locsoljon meg vele!

Reggeli alternatíva


Ha Ön is azok közé tartozik, akik képtelenek a korai órákban egy kiadós reggelit legyűrni, részesítse előnyben ezt az ízletes alternatívát: keverjen össze 200 g epret 125 ml szójatejjel és két teáskanál vaníliakivonattal, így rendkívül finom turmixot kap, ami még a hastájéki felesleg ledolgozásában is segít. Beindítja az anyagcserét, ami egész nap maximumon pörög majd.

Szója vagy hús?

Kutatások kimutatták, hogy a szójában lévő fehérjék hatással vannak bizonyos agyi receptorokra, amelyeknek köszönhetően hamarabb tör ránk a telítettségérzet. A szóját hús helyett is bátran fogyaszthatja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.