Hosszú élet orgazmusokkal

Öt indok, hogy gyakrabban gyűrjük össze a lepedőt

Amellett, hogy jól érezzük magunkat közben, tudományos vizsgálatok bizonyítják, hogy az aktív szexuális élet hozzájárul a hosszabb és teljesebb élethez. Indokok a rendszeres szex mellett.

2010.02.20 12:28medipress.hu

1. A szex erősíti az immunrendszert

"Drágám, fáj a fejem!" - Ez lehetne a legnyomósabb indok, hogy bebújjunk az ágyba. Egyre több orvos ismeri el, hogy a szexuális és érzelmi egészség kihat általános közérzetünkre is. Más szóval agyunk közvetlenül befolyásolja immunrendszerünket . "Tudjuk, hogy a rendszeres, kielégítő szexuális életet élő emberek kevésbé stresszesek, ritkábban depressziósak és mind testi, mind lelki, mind érzelmi egészségük is jobb állapotban van" - mondta el Wendy Strgar szerelem-szakértő.

Dr. Paul Pearsall, a detroiti Beaumont Kórház Magatartásegészségügyi Részlegének vezetője úgy véli, számos páciense tapasztalt szívrohama előtt szexuális kielégületlenséget, míg az elégedettség kevésbé súlyos fejfájásokhoz és az ízületi gyulladás javulásához vezetett mindkét nem esetében.

2. A szex kalóriákat éget el

Felejtsük el a diétát és irány az ágy: egy 30 perces aktus közben 90 kalóriát égetünk el, ami nem hangzik túl soknak, de ha minden héten háromszor szeretkezünk, évente 2,5 kilótól szabadulhatunk meg e módon. A Forbes magazin szerint ha egy éven át heti két alkalommal szexelünk, hét óriási tányér spagettinek megfelelő kalóriát égethetünk el.

3. A szex csillapítja a fájdalmat

Az orgazmusnak komoly fájdalomcsillapító hatása van. A szervezetben természetesen előforduló, az orgazmus során és utána felszabaduló egyik vegyület, az oxitocin más endorfinokkal együtt gondoskodnak a fájdalomcsillapításról. "How to Treat Arthritis" (Hogyan gyógyítsuk az ízületi gyulladást) című könyvében Carter V. Multz megerősíti, hogy a szex csillapítja betegséggel, továbbá a fejfájással és a menstruációs görcsökkel összefüggő fájdalmat, duzzanatot és gyulladást.

4. A szex gátolja az öregedést

A rendszeres szex elárasztja boldogsághormonokkal a szervezetet, többek között tesztoszteronnal is. Az öregedés folyamataként a tesztoszteronszint is csökken, a szex egy nagyszerű módszer ennek megelőzésére, ezzel a csont- és izomképződést is elősegíthetjük és arcunk is fiatalosan ragyoghat. Dr. David Weeks, a Royal Edinburgh Kórház neuropszichiátere bizonyította, hogy a hetente átlagosan négyszer szexelő nők és férfiak körülbelül 10 évvel néznek ki fiatalabbnak koruknál.

5. A szex legyőzi a depressziót

"Az orgazmus nyugtató hatással van az emberekre és segít elaludni, mindegy, hogy egyedül vagy párunkkal jutottunk fel a csúcsra" - magyarázta Jennifer Bass, a szexszel foglalkozó amerikai Kinsey Intézet szóvivője. A szakemberek szerint a szex megnöveli az agy szerotonintermelését, hasonlóan a legtöbb depresszió elleni gyógyszerhez, azonban a gyógyszereknek körülbelül négy hétre van szükségük a hatás kifejtéséhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.