Idős korban előny is lehet...

A kövérek tovább élnek?

Egy nemrég készített tanulmány szerzői azt állítják, hogy idős korban nem gond ha van rajtunk pár felesleges kiló, sőt, még előnyös is lehet.

2010.02.07 08:55medipress.hu

Leon Flicker, a Nyugat-Ausztráliai Egyetem munkatársa, a kutatás vezetője kijelentette az AHN hírügynökségnek nyilatkozva, hogy az Egészségügyi Világszervezet által javasolt ideális testtömeg-index túl szigorú az idősek számára.

Flicker és kollégái összesen 4677 férfit, és 4563 nőt vontak be a kutatásba, akik életét 10 éven keresztül követték nyomon.

Az eredmények azt mutatták, hogy a túlsúlyosak halálozásának kockázata mintegy 13 százalékkal volt alacsonyabb, mint a normál testsúlyúaké.

A szakértő szerint fontos azonban különbséget tenni a túlsúlyos és az elhízott páciensek között, ugyanis ez utóbbi csoport esetén a jelentősebb túlsúly miatt már nem jelentkezik ez a kockázatcsökkenés.

A tanulmányról részletesen a Journal of the American Geriatrics Society című szaklapban lehet olvasni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.