150 fajta vény nélkül árusítható termék a DM-ben

Vény nélkül gyógyszert minden dm üzletben

A drogerie markt szeptemberben kezdte meg a recept nélkül kapható gyógyszerek árusítását, és mostanra a teljes hazai hálózatában elérhető 150 fajta vény nélkül árusítható termék, melyekből közel 50 homeopátiás készítmény.

2008.02.18 19:43ma.hu

Az üzletekben hosszas előkészületek után és szigorúan a törvényi előírásoknak megfelelően árusítják ezeket a készítményeket. A dm dolgozói egy gyógyszer-nagykereskedéssel közösen szervezett képzésen vettek részt az árusítás megkezdése előtt, hogy pontos tájékoztatást adhassanak. 

Az érdeklődők nyomtatott betegtájékoztatókon és a Dr. Info honlapon - a dm Internet alapú betegtájékoztató rendszere – tájékozódhatnak a különböző termékekkel kapcsolatban. Az üzletekben a recept nélkül kapható készítményeket a lehető legkorszerűbben tárolják; Ausztriában gyártott speciális zárható szekrény óvja a termékek szavatosságát. Az eladási feltételek kötöttek, a vásárlás nem önkiszolgáló-jelleggel működik, a törvényi előírásnak megfelelően 14 éven aluliakat nem is szolgálnak ki. 

A dm nemcsak árulja a vény nélkül kapható gyógyszereket, de át is veszi a lejárt szavatosságú termékeket, függetlenül attól, hogy tőlük vásárolták-e vagy sem. A drogéria lánc a termékeket közvetlenül egy gyógyszer nagykereskedő cégtől rendeli, és ők gondoskodnak a gyógyszerhulladék megfelelő kezeléséről is. 

A drogerie markt elégedett a gyógyszerek forgalmával, hiszen várakozáson felüli a vásárlóik érdeklődése. Mára természetessé vált, hogy vény nélkül árusítható terméket drogériában is lehet vásárolni, és egyes szezonális termékek, a megfázás elleni készítmények igen népszerűek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.