Segít a viselkedésterápia

Már másfél évesen eredményesen kezelhető az autizmus

Másfél-három éves autista gyerekek kis csoportjánál a tünetek jelentős javulását érték el két éven át tartó viselkedésterápiával - közölték amerikai kutatók.

2009.11.30 16:11MTI

A 18 és 30 hónapos kor közötti gyerekeket véletlenszerűen választották ki a Washingtoni Egyetem kutatói a terápiára. A csoportban heti öt napon át négyórás foglalkozásokat tartottak, ráadásul a szülők is legalább heti öt órát foglalkoztak a gyerekekkel.

A viselkedésterápiában részesülő gyerekek intelligenciahányadosa két év elteltével átlagosan 18 pontot emelkedett, miközben a többieké csak 7 pontot. Nyelvi készségük is jelentősen javult. A terápiás csoportban lévő gyerekek 30 százalékánál az autizmus kevésbé súlyos formáját állapították meg a kezelési periódus végén, míg a kontrollcsoportban csupán öt százalék volt ez az arány.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.