Erősít, ha élőflórásat választunk

Biztos, hogy annyira jó a joghurt?

A természetes joghurt elsődleges jótékony hatása a benne lévő káliumnak, kalciumnak, B12 és más B-vitaminoknak, valamint a fehérjéknek köszönhető. De vajon hogyan hatnak a joghurt összetevői a szervezetünkre?

2009.11.14 09:20topshop.hu

A joghurt, azon kívül, hogy csökkenti a bélrendszeri fertőzéseket, valóban erősítheti az immunrendszert (ellenállást alakít ki a betegségekkel és a fertőzésekkel szemben), ha valódi, élőflórás joghurtot fogyasztunk.

Mivel magas az antioxidáns tartalma, így növeli a rákkal szembeni ellenállóképességet. Kálcium tartalma miatt pedig csökkenti a csontritkulás előfordulását.

Amit még Ön sem tudott a joghurtról 

- csökkenti, ill. megszünteti a candidiázis tüneteit,

- sok, laktóz érzékenységben szenvedő ember képes joghurtot fogyasztani, mert a benne található enzimek segítenek csökkenteni a belekben található laktóz mennyiségét - ennek köszönhetően élvezhetik az összes tejalapú termék jótékony hatását (elsősorban a kalciumét), 

- elősegíti a kalcium jobb felszívódását a belekben, mivel a joghurtban található tejsav tökéletes környezetet biztosít ehhez.

Élőflórás joghurt vagy pasztőrizált?

Az élőflórás joghurtnak a pasztörizált joghurttal szembeni előnyeit még nem sikerült minden kétséget kizáróan bizonyítani.

Ennek ellenére számos bizonyíték látszik alátámasztani az élőflórás joghurt pozitív hatását, és a legtöbb táplálkozástudományi szakember az élőflórás változatot javasolná.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.