A megbetegedések egy hete kezdődtek

Megjelent a H1N1-vírus egy győri iskolában

Egy győri középiskolában egy diáknál kimutatták a H1N1-vírust - írta a Kisalföld szerdai száma.

2009.09.23 09:47Kisalföld

A lap értesülése szerint a megbetegedések a múlt héten kezdődtek a Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskolában. Nagy volt a forgalom az iskolaorvosnál, aki éppen ezért négy diáktól mintát vett. Közülük egy esetben - egy 11-dikes diáknál - H1N1-vírust mutattak ki a vizsgálatok. Leszkovich György igazgató azt nyilatkozta, hogy a tanév eleje óta mindent megtettek a vírusfertőzés elkerülése érdekében. A mosdókban most is van külön fertőtlenítő folyadék, a kilincseket és az egyéb "problémás helyeket" külön is tisztítják.

Az ÁNTSZ kint járt az iskolában, és megállapította, hogy ennél többet az intézmény nem tehet a fertőzés megakadályozásáért. Mostanra egyébként már lényegesen csökkent a beteg diákok száma a múlt hetihez képest, amikor egy osztályban tucatnyian hiányoztak - írta a lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.