Legfontosabb a megelőzés

A biztosítók nem szeretik a túlsúlyos embereket

Az orvosokon kívül a biztosítóknak is gondot okoz a túlsúlyos emberek számának növekedése. Amerikában évente 75 milliárd dollár pluszkiadást jelentenek az egészségügyi rendszernek.

2009.09.14 09:02MTI

Regine Kaiser, a Münchener Rück piacvezető egészségbiztosítási társaság képviselője a héten Monacóban tartott szakmai találkozón elmondta: a legnagyobb probléma az, hogy már a kisgyerekek is szélsőséges módon elhíznak, így növekednek az ebből származó következmények kezeléséhez szükséges kiadások.

Ha például egy gyermek már tizenkét évesen kettes típusú diabéteszes lesz, a biztosítónak az eddigiekhez képest akár évtizedekkel hosszabb ideig kell fedezniük az inzulinkezelések költségeit.

Kaiser hozzátette, a problémára nem jelenthet megoldást a biztosítási díj emelése a túlsúlyosak esetében.

Előbb-utóbb a biztosítótársaságok olyan magas összeget követelnének, amelyet már nem tudnak kifizetni az emberek.

A biztosítók elképzelhetőnek tartják, hogy az elhízás elterjedése egy nap akár a ma még jellemző hosszúéletűség útjába is állhat.

Egyelőre a kutatók még remélik, hogy sikerül a túlsúly általánossá válását megállítani.

Regine Kaiser szerint a legfontosabb a megelőzés, a gyerekek és a fiatalok felvilágosítása, illetve az egészséges étkezés és a rendszeres mozgás fontosságának tudatosítása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.