A tartókban lévő víz könnyű fertőzésforrás!

Tilos lesz a szenteltvíz a sertésinfluenza miatt?

Nagy-Britannia egyik püspöke azt javasolta egyházmegyéjének, hogy tiltsák meg a templomokban a szentelt víz használatát, hogy ezzel is megpróbálják feltartóztatni a sertésinfluenza terjedését

2009.07.16 16:00medipress.hu

A kelet-angliai Chelmsford püspöke azt javasolta, hogy a higiénia javítása érdekében távolítsák el a szentelt víz tartókat a templomokból. „Néhány templomban a bejárat közelében helyeztek el szentelt víz tartót, és arra buzdítják a híveket, hogy ebbe mártsák az ujjukat, és megkeresztelkedésük emlékére vessenek keresztet.

A tartókban lévő víz azonban könnyen a fertőzés forrásává válhat, és felgyorsíthatja a vírus terjedését” – nyilatkozta John Gladwin püspök. „Ezt a gyakorlatot fel kell függeszteni.” Az Essex megyei papoknak elküldött körlevelében Gladwin azt írta, javasolják gyülekezetük tagjainak, hogy amennyiben influenzás tüneteket tapasztalnak, maradjanak otthon. Gladwin azt kérte, legyenek óvatosak az otthonokban történő áldoztatáskor is, és „csak a pap igyon a kehelyből”.

Chris Newlands káplán azt is hozzátette, hogy „az embereket biztosítani kell arról, hogy az egyház mindent megtesz a fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében.” Európában Nagy-Britanniát érinti a legsúlyosabban a járvány, a sertésinfluenza következtében már 17 ember vesztette életét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.