Trendi fitness irányzat a múltból

Új sport hódít a celebek körében: Kettlebell

Feltűnően hasonlít egy fogantyúval ellátott ágyúgolyóra és a XVIII. századi Oroszországból származik. Miután évszázadokig használta az orosz hadsereg, a kettlebell áttörte a vasfüggönyt és most a legtrendibb fitness-irányzat eszközeként hódít, írja a Telegraph.

2010.06.14 09:05medipress.hu

A celebek imádják, és nem csak az olyan macsók körében hódít, mint Sylvester Stallone, vagy Matthew McConaughey: ott láthatók Penelope Cruz, Jennifer Aniston and Geri Halliwell kezében is. A Chelsea és a Liverpool focicsapatai beiktatták a kettlebellt edzéseikbe, de pszichoterapeuták is előszeretettel alkalmazzák rehabilitációk során.

„Használata nem csupán erőt és ko-ordinációt igényel: megdolgoztatja a karok, és a vállak izmait és a stabilizáló mélyizmokat is. Egy edzés során nagyjából 600 izmot veszünk igénybe, miközben a keringési rendszert is megdolgoztatjuk.” – mondja Jamie Lloyd edző. „A kettlebell elképesztően fitté tesz. A nemkívánatos zsírpárnák eltűnnek, a has lapos lesz, fantasztikus közérzetet ad, energiával teli és erős érzést. Harminc nap és egy mérettel kisebbre kell cserélnünk a ruhatárunkat!”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.